avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Activitate Mimi Manea

Activitate Mimi Manea

Inteleg ca tatal dvs a decedat in urma cu 4 luni (deci in anul 2010) si ca ati luat ajutorul de inmormantare (in valoare de 1800 lei) de la comisariat.
Conform art. 128 din Legea 19/2000 (abrogata la 01.01.2011) ajutorul de deces se suporta din bugetul asigurarilor sociale de stat si se acorda la cerere pe baza certificatului de deces.
Prin urmare, ar fi trebuit sa mergeti la casa de pensii de care apartinea tatal dvs cu certificatul de deces pentru ridicarea ajutorului de deces, in valoare de 1836 lei pentru anul 2010.
S-ar putea ca fiind fost politist sa fi avut parte de alt ajutor de inmormantare dat de catre ministerul de interne, in baza altor legi, de exemplu Legea 179/2004 privind pensiile de stat si alte drepturi de asigurari sociale ale politistilor.
Din pacate, ambele legi (19 si 179) au fost abrogate si inlocuite de la 01 ianuarie 2011 de Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
Indiferent de legea aplicabila, pensia incasata fara drept se returneaza in termenul de prescriptie de 3 ani.
Verificati daca nu va incadrati dvs sau mama dvs in situatia de a primi pensie de urmas, respectiv pensie de sot supravietuitor.
Mult succes !
Răspuns la discuția proces civil
Cel mai bine este sa ... va luati un avocat.
Se poate face cerere de stramutare, se poate face recurs, se poate face ce vreti dvs.... dar cu ajutor specializat.
In afara raportului psihiatric mergeti si la autoritatea tutelara sa i se instituie si un curator.
Contractul de vanzare cumparare puteti sa il faceti cu clauza de abitatie viagera, sau cu o clauza de intretinere.
Clauza de intretinere presupune ca pretul imobilului sa fie impartit in 2: o parte din valoarea imobilului si o alta parte contravaloarea estimata a intretinerii.
Eu una nu as incheia un contract cu clauza de intretinere, pentru ca acest fel de contract poate fi atacat pe motiv ca nu v-ati respectat clauza de intretinere, din varii motive.
Puteti insa sa va obligati prin contract ca o veti intretine, dar cu pretul contractului platit tot la data semnarii contractului.
Este rea vointa. Nu au cum sa nu pastreze vreo dovada de eliberare a certificatelor constatatoare de deces.
Faceti o solicitare scrisa sa va dea macar o copie din registrul certificatelor din care sa rezulte data emiterii, cauzele decesului, etc.
Răspuns la discuția numele copilului
Teoretic la maternitate ar trebui sa va intrebe pe dvs ce nume va purta copilul, chiar daca fostul sot isi recunoaste copilul.
Codul familiei
Art. 53 (2)Copilul născut după desfacerea, declararea nulităţii sau anularea căsătoriei are ca tată pe fostul soţ al mamei, dacă a fost conceput în timpul căsătoriei şi naşterea sa a avut loc înainte ca mama să fi intrat într-o nouă căsătorie.
Art. 62 (2) Dacă părinţii nu au un nume de familie comun, copilul va lua numele de familie al unuia dintre ei ori numele lor reunite. În acest caz, numele copilului se va stabili prin învoiala părinţilor şi se va declara, odată cu naşterea copilului, la serviciul de stare civilă. În lipsa unei asemenea învoieli, autoritatea tutelară de la domiciliul copilului va hotărî, ascultând pe părinţi, dacă copilul va purta numele unuia dintre ei sau numele lor reunite
Art. 64
(1)Copilul din afara căsătoriei dobândeşte numele de familie al aceluia dintre părinţi faţă de care filiaţia a fost mai întâi stabilită.
(2)În cazul în care filiaţia a fost stabilită ulterior şi faţă de celălalt părinte, instanţa judecătorească va putea da încuviinţare copilului să poarte numele acestuia din urmă.
(3)În cazul în care copilul a fost recunoscut în acelaşi timp de ambii părinţi, se aplică dispoziţiile art. 62 alin. (2).

Sper sa va fi fost de folos.
Mult succes si ... nastere usoara =D>
Le puteti trimite somatie, dar in acelasi timp aveti dreptul sa ii actionati in instanta. Asociatiile de proprietari sunt scutite de la plata taxelor de timbru.
De asemenea, aveti dreptul de a solicita instituirea privilegiului imobiliar asupra apartamentelor in cauza, in conformitate cu prevederile Legii 230/2007 si a Normelor metodologice de aplicare a acesteia.
Angajati-va un avocat si veti putea recupera cheltuielile de judecata.
Răspuns la discuția Divort
In cazul in care instanta nu a dispus, anuntati si autoritatea tutelara sa faca o ancheta cu privire la mediul in care creste copilul. Pe baza acestei anchete instanta trebuie sa se pronunte.
Luati-va si un avocat. Aveti nevoie de ajutor specializat.
Nu cred ca se poate pune problema de fals si uz de fals, pentru care elementele constitutive sunt altele decat cele prezentate de dvs.
Nu inteleg de ce politia i-a spus ca nu poate sa-si faca buletin in Romania ! Nu mai are cetatenie romana ? Pentru ca doar in acest caz ar fi veridica afirmatia politistilor.
In cazul in care are cetatenie, din punctul meu de vedere, nimeni si nimic nu o poate impiedica sa isi scoata buletin aici ... pe numele de acum, adica al fostului sot.
Daca instanta a hotarat sa isi reia numele de dra (fara a i se fi cerut), dar sotul si-a dat acordul in fata unui notar ca poate sa isi pastreze numele de dupa casatorie, cu aceste 2 acte se va duce la politie, care in conformitate cu prevederile OUG 97/2005, va trebui sa ii elibereze actul de identitate.
Va adresati instantei pentru plata remuneratiei datorate, plus penalizari de intarziere (daca sunt trecute in contract), plus daune morale sau/si materiale, in conformitate cu prevederile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe.
Actiunile bazate pe aceasta lege se taxeaza cu 39 lei, indiferent de valoarea prejudiciilor produse si cerute.
Răspuns la discuția sediu firma
In baza contractului de vanzare cumparare, dvs ca proprietar incheiati cu firma un contract de comodat/inchiriere pentru punct de lucru/sediu social al firmei.
Cu acestea mergeti la registrul comertului si dupa aceea la administratia financiara.