avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Sunt in divort si am un copil.Eu nu stau cu ei,pt ca sotia m-a alungat acum 2 ani din casa ei.Intrebarea mea este:daca sotia mea are probleme psihice,a fost de nenumarate ori internata.....nu are loc de munca.....si lasa copilul nesupravegheat,de dimineata de la 7 pana seara la 21-22,lasand copilul pe mana socrului,care este alcoolist,agresiv,cu antecedente penale(inchisoare).......ce sanse are femeia asta sa obtina custodia copilului? Ce va hotara instanta,in cazul in care nu va putea incredinta copilul nici tatalui,adica mie,din cauza spatiului unde locuiesc,respectiv 7mp.??? Il va da totusi mamei sale? Copilul a fost diagnosticat cu HANDICAP ACCENTUAT si are nevoie de suport material,afectiv,emotional.....ceea ce el nu va avea langa mama lui. Mentionez,ca sotia mea are avocat pe verisoara ei.
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 13:59, 29 Aprilie 2010
Ancheta sociala va stabili , in functie de interesul minotului, de conditiile materiale, de garantiile morale, caruia dintre parinti ii va fi incredintat copilul .Posibil ca spatiul mic sa nu fie o problema majora daca dvs. ii puteti asigura celelalte necesitati.
In cazul in care instanta nu a dispus, anuntati si autoritatea tutelara sa faca o ancheta cu privire la mediul in care creste copilul. Pe baza acestei anchete instanta trebuie sa se pronunte.
Luati-va si un avocat. Aveti nevoie de ajutor specializat.
Depinde ce probe administrati .Daca reusiti sa probati tot ce ati spus si rezulta din ancheta soc ca e in interesul minorului sa va fie incredintat, aveti castig de cauza.
buna ziua .
urmare a probatoriului administrat in cauza precum si in functie de raportul de ancheta sociala, instanta va stabili caruia dintre parinti i se va incredinta minorul .
pentru motive temeinice copilul poate fi incredintat si unor rude sau unor alte persoane .
ar fi pacat sa lasati acest copil sa creasca langa o mama bolnava, mai ales ca problemele dansii se agraveaza in timp

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ancredintare minor ichim.dragos ichim.dragos problema mea este urmatoarea...... ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului abcdefg abcdefg suntem o pereche necasatorita si avem impreuna un copil de 4 ani.in cazul despartirii noastre care sunt drepturile fiecaruia asupra copilului si cui ii va fi ... (vezi toată discuția)
Drepturile parintesti razvi5 razvi5 Buna ziua! in ce conditii un copil de 2ani este incredintat tatalui? daca mama nu are alte bunuri decat locuinta parintilor (undeva la tara) si un salariu mic, ... (vezi toată discuția)