avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Activitate maryusrobert

Activitate maryusrobert

Buna ziua,

Am patit si eu precum altii cu PLF. Am plecat o perioada foarte scurta in Anglia, din 12.01 pana in 14.01.2022, sa il ajut pe fiul meu cu niste bagaje acolo. Am completat PLF insa inainte de plecarea din tara, in dupa amiaza zilei de 10.01. (credeam ca o sa fie nevoie inapoi la OTP). Cand m-am intors la OTP, am fost indrumat prima oara la personalul DSP. A fost intrebat de unde vin si daca am certificat COVID/verde, pe care l-am prezentat (am doza booster). Apoi despre testul PCR. Nu l-am facut in Anglia, nu era timp sa primesc raspunsul cred. In Anglia, nu am primit nici macar testul antigen, pe care il rezervasem si il platisem (de fapt, am primit raspuns inainte de a ajunge la aeroport in Londra ca nu e cazul sa il mai trimita!). Mi s-a spus ca voi intra in carantina 5 zile. Am spus ca este corect si am fost intrebat despre PLF, daca il am, am zis ca da si mi-a dat un biletel cu intrarea in carantina pe care urma sa il prezint la Serviciul Control Pasapoarte. Acolo, o alta doamna din cadrul acelui serviciu, m-a intrebat din nou. de certificatul electronic/digital COVID, l-am prezentat din nou. Apoi despre unde voi sta in carantina. Am spus ca la domiciliu, conform si PLF completat. A observat adresa in baza de date (de unde, daca nu din PLF?) si mi-a solicitat numarul de telefon, a spus ca nu stie de ce lipseste. I-am spus sa scaneze formularul, il aveam fizic la mine, doar. A spus ca nu merge scanat, patratelul acela mic gen QR nu se poate scana (sau o fi fost sistemul de vina?). Am intrebat daca mai trebuie ceva, a zis ca nu, este ok, pot trece mai departe. Daca am dat adresa la care urma sa ma carantinez, aceasta era ca ca un PLF suplimentar, nu? Am ajuns acasa si am respectat cu strictete carantina! Dupa vreo doua saptamani, vineri seara pe 28.01 am primit amenda... Acum, ce ar trebui sa fac, sa platesc cei 1000 de lei si sa ma prezint la Tribunal/Judecatorie (Constanta, eu fiind din Navodari) cu/pentru contestatie? Trebuie sa scriu in PV de Constatare primit de la DSP ca refuz sa semnez sau sa accept contraventia?

Multumesc anticipat!

Cu respect,
Buna ziua,
Pentru un student in UK (fara bursa de la statul roman, Erasmus etc), cum pot sa obtin calitatea de asigurat in Romania. Statul se pare ca ne-a lasat si fara statut de asigurat ca student (pana in 26 ani) si fara card de sanatate european. In UK vom obtine asigurare NHS prin pre-settlement, pentru care platim anual, apoi va trebui sa platim si in Romania aceeasi perioada (desi vom sta eventual in vacante sau pentru alte eventuale situatii)? Chiar si asa, cum se procedeaza? Multumesc anticipat pentru posibil raspuns.
Scuze, e vorba de legea 189 / 2000.
Buna ziua!
M-am lovit curent de o problema si incerc sa gasesc un raspuns corect. Tatal meu a fost beneficiarul legii amintite, primind un contract de concesiune scutit de taxe pentru un loc de inhumare in cimitir. Ulterior, in 2007 a decedat. In 2008 si 2009 nu ni s-au perceput niciun fel de taxe pentru acest loc. In acest an insa, Primaria ne-a spus ca trebuie sa achitam o taxa normala, precum celelalte echivalente, deoarece acest drept nu s-a transmis dupa moarte. Mentionam ca suntem trei copii mostenitori ai defunctului tata, dar nu am facut nicio forma notariala pentru acel loc, nici nu cred ca este posibil, locul fiind oferit de catre Primarie. Parerea mea este ca ace loc trebuia ocupat de beneficiarul contractului, tatal meu, dupa moarte, nu doar in timpul vietii, nu? Dar daca nu ar mai fi avut cine sa plateasca acea taxa (fara rude, mostenitori, etc), cum ar fi procedat Primaria?
As dori un raspuns avizat, va multumesc!