avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concesiune teren inhumare - drepturi conform legii 198 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concesiune teren inhumare - drepturi conform legii 198 / 2000

Buna ziua!
M-am lovit curent de o problema si incerc sa gasesc un raspuns corect. Tatal meu a fost beneficiarul legii amintite, primind un contract de concesiune scutit de taxe pentru un loc de inhumare in cimitir. Ulterior, in 2007 a decedat. In 2008 si 2009 nu ni s-au perceput niciun fel de taxe pentru acest loc. In acest an insa, Primaria ne-a spus ca trebuie sa achitam o taxa normala, precum celelalte echivalente, deoarece acest drept nu s-a transmis dupa moarte. Mentionam ca suntem trei copii mostenitori ai defunctului tata, dar nu am facut nicio forma notariala pentru acel loc, nici nu cred ca este posibil, locul fiind oferit de catre Primarie. Parerea mea este ca ace loc trebuia ocupat de beneficiarul contractului, tatal meu, dupa moarte, nu doar in timpul vietii, nu? Dar daca nu ar mai fi avut cine sa plateasca acea taxa (fara rude, mostenitori, etc), cum ar fi procedat Primaria?
As dori un raspuns avizat, va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
maryusrobert, utilizator
Cel mai recent răspuns: maryusrobert , utilizator 08:16, 27 August 2010
Scuze, e vorba de legea 189 / 2000.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie loc de veci VALCELEANUADRIANMARIUS VALCELEANUADRIANMARIUS [b]după moartea SOȚULUI -an 2002,soția a primit două locuri de veci printr-un ACT DE CONCESIUNE.. în timpul vieții ea a vândut apartamentul fiicei ... (vezi toată discuția)
Loc de veci Rita2018 Rita2018 Buna ziua! Ma intereseaza daca exista o modalitate legala prin care pot intra in posesia unui loc de veci, donat de proprietari. Mentionez ca proprietarii nu ... (vezi toată discuția)
Cesiune loc de veci dubick dubick La decesul tatalui, fica lui, a concesionat de la Cimitirul din Cluj in numele familiei , pentru tatal decedat un loc de veci de 4.50m2 . Tatal a fost inhumat ... (vezi toată discuția)