avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Activitate avocatbadoiu

Activitate avocatbadoiu

Răspuns la discuția un sfat
O luna de la pronuntare este un termen rezonabil. Traseul dosarului, in cazul in care s-a exercitat calea de atac este mai lung .Trebuie sa vi se comunice hotararea, dupa ce va fi redactata, sa expire termenul pentru calea de atac, sa fie trimis la instanta superioara, unde va intra in circuit, primind un termen pentru care veti fi citati. Termenul va fi suficient pt a avea timp sa depuneti intampinare.
Aveti rabdare.
Exista riscul ca banca sa solicite executarea bunurilor mobile sau imobile pe care le aveti in proprietate si nu doar a sumelor de bani ce av revin sub forma de venituri.
Instanta este in masura sa aprecieze gravitatea faptei contraventionale savarsite si daca considera ca fapta exista procesul verbal nu poate fi anulat. Instanta poate adopta o solutie intermediara, respectiv aceea a inlocuirii amenzii cu avertismentul in situatia in care constata ca, fata de circumstantele cauzei, pedeapsa cu amenda este prea aspra. Avem de-a face aici cu aplicarea principiului conform caruia daca instanta poate mai mult(adica sa anuleze procesul verbal si implicit sanctiunea) poate si mai putin, respectiv sa aplice o sanctiune mai blanda, adica avertismentul. Nu se impune o investire speciala a instant pentru aspectul invocat de dvs.
Răspuns la discuția Dezbatere succesiune
Puteti beneficia de ajutor public judiciar pt plata onorariilor de avocat expert si scutirea de plata taxei de timbru sau reducerea acestei taxe, fiind vorba de o cauza civila. Pentru asta trebuie sa aveti venituri mai mici 400, respectiv 800 lei, conf OG 51
Răspuns la discuția contract de inchiriere
Teoretic sunt sanctiuni care implica plata impozitului din urma si o mica amenda de la fisc, dar daca nu ati inregistrat contractul, insemna ca fiscul nu stie si atunci nu va va sanctiona.
Răspuns la discuția cumparare garsoniera
Contractul va fi semnat de fiu cu acordul parintilor, avand capacitate de exercitiu restransa.
Notarul va va da toate lamuririle necesare.
Răspuns la discuția cumparare garsoniera
In ceea ce priveste taxele notariale puteti declara valoarea din grila cu valorile minime pe care v-o va prezenta BNP la care mergeti.
In ceea ce priveste cumpararea pe numele minorului, situatia este diferita in functie de varsta copilului-sub sau peste 14 ani, avand sau nu capacitate de exercitiu a drepturilor.
Intr-adevar, conform legii trebuie sa declarati la fisc indiferent de durata detinerii
Răspuns la discuția ajutor caldura
Trebuie sa va primeasca cererea.
Infractiunea de violare a secretului corespondentei este incriminata în art. 195 C. pen. si consta in deschiderea unei corespondente adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comu nicari efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanta fara drept. De asemenea, este incriminata sustragerea, distrugerea sau retinerea unei corespondente, precum si divulgarea continutului unei corespondente, chiar atunci când a fost trimisa deschisa sau a fost deschisa din greseala, ori divulgarea con tinutului unei convorbiri sau comunicari interceptate, chiar în cazul în care faptuitorul a luat cunostinta de acesta din greseala sau din întâmplare. De cercetarea acestor fapte se ocupa organele de urmarire penala.
Daca puteti aduce dovezi concrete in sensul celor precizate de dvs in cadrul procesului de divort veti reusi cel mult sa creionati un portret mai intunecat al sotului.
Cum a reusit sa pretinda ca este titularul contului, atat a timp cat el este barbat, iar contul este pe numele dvs, ar fi trebuit sa isi dea seama persoanele de la call center de asta.