avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... cumparare garsoniera
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

cumparare garsoniera


Buna seara,

2 intrebari:

1)Doresc sa-i cumpar copilului meu minor o garsoniera si vreau sa stiu cum se procedeaza si ce acte trebuiesc
2)Valoarea garsonierei este de 120000 ron si nu stiu cat costa taxele notariale(m-am uitat pe site-uri cu calculator taxe notariale)dar nu stiu daca se ia in considerare valoarea garsonierei sau grila pe care o are notarul.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: avocatbadoiu , utilizator 15:31, 11 Noiembrie 2010
In ceea ce priveste taxele notariale puteti declara valoarea din grila cu valorile minime pe care v-o va prezenta BNP la care mergeti.
In ceea ce priveste cumpararea pe numele minorului, situatia este diferita in functie de varsta copilului-sub sau peste 14 ani, avand sau nu capacitate de exercitiu a drepturilor.
Copilul implineste 17 ani in mai 2011
Contractul va fi semnat de fiu cu acordul parintilor, avand capacitate de exercitiu restransa.
Notarul va va da toate lamuririle necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza imobil vali_085 vali_085 Buna ziua! Daca se poate as dori sa aflu valoarea unei garsoniere care se va stabili in urma unei expertize judiciare. Garsoniera este situata pe ... (vezi toată discuția)
Pentru mostenire Costy1956 Costy1956 Daca dau mostenire cu uzufruct viager la un nepot de 14 ani trebuie tutore sau nu. -Va multumesc. (vezi toată discuția)
Minor ia bani din casă și cumpără păsări. care e răspunderea vânzătorului? 1Andreea1 1Andreea1 Bună ziua. O cunoștință de a mea a vândut unui copil minor(14 ani) niște păsări într-o perioada lunga de tine. Banii au fost furati de la părinți ... (vezi toată discuția)