avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei Gica

Activitate Andrei Gica

Răspuns la discuția grile salarizare-sistem privat
Va multumesc pentru raspunsuri
Buna ziua.
Mai exista coeficienti minimi de ierarhizare pe categorii de salariati in sistemul privat?
Buna ziua.
Incetarea suspendarii unui CIM suspendat pt concediu crestere copil poate fi prelucrata in REVISAL in termen de 20 zile lucratoare de la data implinirii varstei de 2 ani a copilului?

HG 500 art 4 alin 1 lit c) zice ca : Elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. h) ( perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale) se inregistreaza in registru in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii;

Buna ziua.
Se tot vorbeste despre aproparea unui proiect de lege prin care data de 24, respectiv 31 decembrie, s-ar fi declarat zile libere. Pt cine este valabila aceasta decizie? Firmele private trebuie sa respecte si ele aceasta decizie, sau ele nu sunt afectate in nici un fel?
Răspuns la discuția proprire salar angajat
Va multumesc pentru raspuns
Buna ziua.
In urma unei hotarari judecatoresti, un angajator a fost obligat sa retina 30% din salariul unui angajat si sa-l transfere intr-un cont anume, indicat in respectiva hotarare judecatoreasca. Ce se intampla daca angajatorul intarzie in mod repetat sa transfere acea suma de bani in contul indicat, fara sa aiba un motiv intemeiat pt aceasta? De ex., in ultimerle 2 luni, a facut retinerea pe salariul angajatului, dar a omis sa transfere banii respectivi in contul indicat de judecator. In acest caz, cine va fi mai afectat? Angajatul sau angajatorul?
Va multumesc pt raspuns
Buna ziua.
O angajata a revenit la lucru din CCC inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului.
Dupa o luna de lucru si-a dat demisia si dupa o alta luna de stat acasa s-a angajat la o alta firma. Cum este afectata indemnizatia de insertie in acest caz? O pierde definitiv sau numai pt perioada cat nu a realizat venituri impozabile?
Răspuns la discuția legislatie-somaj tehnic
Va multumesc!
Buna ziua.
Ma puteti ajuta cu legislatia de actualitate in care sunt reglementate masurile cu privire la somajul tehnic?
Am citit tot felul de informatii si pareri contradictorii, si sincera sa fiu, nu mai stiu ce sa ignor si ce sa iau de buna. As vrea sa stiu ce spune legea, negru pe alb, dar nu stiu la ce lege sa apelez.