avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Activitate victor.tudor

Activitate victor.tudor

Stimate doamne si domnisoare, stimati domni
Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: prin luna februarie 2012 am formulat o contestatie la executare pt un titlu executoriu emis de catre casa de asigurai de sanatate. Pentru acest lucru am apelat la un avocat in vederea reprezentarii in fata instantei. Dupa ce a studiat dosarul a ajuns la concluzia ca o parte din sumele din acel titlu executoriu au depasit termenul de prescriptie. Din acest motiv a solicitat disjungerea (cred ca asa se numeste) cauzei si astfel a aperut un nou dosar de data asta la tribunal. Nu cunosc ce a cerut dumnealui in acest dosar dar ce stiu sigur e ca la primul termen nu s-a prezentat. La acest termen s-a decis anularea cererii motivul fiind ca nu s-a achitat taxa de timbru (o taxa modica de altfel dar de care nu am stiut nefiind informat de catre avocat). Am incercat ulterior sa-l contactez pentru a ma lamuri despre ce e vorba si dupa mai multe incercari (la inceput nu raspundea la telefon) am reusit sa port o discutie cu dumnealui. In cadrul acestei discutii mi-a comunicat ca are situatia sub control si ca nu e nici o problema ca s-a anulat acea cerere deoarece dumnealui avea nevoie de procedura pentru a putea merge in contencios administrativ. Asa ca mi-a spus ca eu pot sa stau linistit ca se ocupa dumnealui de asta. Nu stiu cum s-a ocupat deoarece in urma cu cateva zile am primit o instiintare de poprire de la administratia financiara prin care mi se aduce la cunostinta ca mi s-a porit contul. In acest moment sunt foarte derutat si nu prea stiu incotro sa o apuc pt a rezolva aceasta problema.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, o informatie sau altceva cum as putea iesi din aceasta belea. Va multumesc anticipat pt raspunsurile dumneavoastra.
Răspuns la discuția fuziune intre doua firme
Buna seara
Multumesc pt raspunsul dvs. Apropo de contabil, ce ar trebui sa faca acesta in vederea acestei fuziuni? Va intreb fiindca m-am consultat cu contabila si cu toate ca este destul de pregatita acest lucru o depaseste, mai exact nu a mai facut asta pana acum.
Buna ziua stimate doamne si stimati domni
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii privind fuziunea intre doua firme.
Mai exact am doua firme, in una sunt unic asociat si in cealalta sunt asociat cu sotia, la ambele sunt administrator. Intentia mea este sa le fuzionez prin absorbtie astfel, firma cu vechime mai mare sa o preia pe cea mai noua dar denumirea sa se pastreze cea de la firma infiintata mai recent. Va rog sa-mi spuneti cine se poate ocupa de acest lucru si care sunt pasii ce trebuiesc urmati.
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
Răspuns la discuția Anulare BO pierdute
Buna seara tuturor
La mine a fost foarte simplu, probabil tine si de banca la care ai cont. Pur si simplu le-am declarat pierdute pe un formular pe care l-am primit de la banca si cam asta a fost tot. De atunci au trecut cca 2 ani si nu am cunostinta sa se fi intamplat ceva neplacut. Succes.
Discuție taxa timbru
Buna seara
Am contestat in instanta o somatie de plata emisa de CAS. Dupa depunerea contestatiei am primit citatia in care mi se aduce la cunostinta printre altele ca sunt obligat sa platesc o taxa judiciara de timbru si un timbru judiciar. Procesele cu institutii de stat nu sunt scutite de taxa de timbru? Probabil imi scapa mie ceva ar nu stiu ce. Ma poate pune cineva in tema?
Multumesc.
Răspuns la discuția Amplasarea radarelor mobile
Din ce scrieti dumneavoastra ar trebui retinut faptul ca politia are dreptul sa incalce legea pe care pretind ca o apara ori constitutia Romaniei spune clar ca nimeni nu e mai presus de lege, in cazul de fata nici eu dar nici politistii care efectuau panda. Pentru ca dumnealor sa aiba acest drept legal, normal ar fi trebuit reglementata aceasta exceptie in legislatia rutiera asa cum e reglementat si dreptul de efectua depasiri (chiar si pe interzis) atunci cand sunt in misiune, dar pt asta trebuie sa aiba girofarurile pornite. Apropo, sunteti politista?
Răspuns la discuția Amplasarea radarelor mobile
Tot nu m-am facut inteles, ipotetic eu am rulat cu o viteza mai mare decat cea legala, sau nu am acordat prioritate de trecere unui pieton, sau am depasit si am incalcat linia continua, etc. E culpa mea asta e clar, dar pot fi sanctionat de un echipaj care la randu-i a incalcat legea? Si daca totusi sunt sanctionat pt una din aceste fapte pot invoca in instanta in vederea anularii PV faptul ca echipajul a incalcat legea?
Răspuns la discuția Amplasarea radarelor mobile
scz, l-am denumit radar mobil fiindca este amplasat pe o masina si cand aceasta e in miscare....fata de un radar de genul celor fixe amplasate pe DN1
in alta ordine de idei intrebarea mea se referea la posibilitatea ca legal, acest echipaj sa acorde sanctiuni unor posibili contravenienti in conditiile in care ei au incalcat legea trecand peste linia continua si stationand pe interzis

Buna seara
Imi poate spune cineva ce obligatii trebuie sa respecte politia rutiera la amplasarea radarelor mobile? Mai exact au voie sa efectueze pande amplasand masina pe sensul invers de mers (incercati sa faceti un exercitiu de imaginatie in care ruland pe drumul public sa intalnesti masina politiei pe acelasi pe care circulati dar poztia acesteia este ca si cum avine din directia opusa - altfel spus, stationata pe interzis cu atat mai mult cu cat in zona exista si linie continua) pt ai sanctiona pe cei care din acest punct de vedere circula regulamentar?
Astept cu interes raspunsurile dumneavoastra.
Răspuns la discuția CONTRIBUTII CNAS
TOVARASE, nu convunda asta cu impozitul