avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa timbru

Buna seara
Am contestat in instanta o somatie de plata emisa de CAS. Dupa depunerea contestatiei am primit citatia in care mi se aduce la cunostinta printre altele ca sunt obligat sa platesc o taxa judiciara de timbru si un timbru judiciar. Procesele cu institutii de stat nu sunt scutite de taxa de timbru? Probabil imi scapa mie ceva ar nu stiu ce. Ma poate pune cineva in tema?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 10:47, 21 Ianuarie 2012
Nu, procesele purtate cu institutiile statului nu sunt scutite de la plata taxei de timbru, atunci cand reclamanti sunt persoanele fizice sau p[ersoanele juridice de drept privat.
Art.17 din Legea nr.146/1997, privind taxele judiciare de timbru, acorda scutiri in conditiile acestui articol pentru institutiile statului, atunci cand acestea sunt titularele cererilor adresate instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxa timbru Ramona24 Ramona24 Buna ziua...in baza art 17. legea 146/1997 institutiile publice sunt scutite de taxa judiciara de timbru, nu? Pe o citatie primita am fost somati sa platim ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru . scutire primaria mun bucuresti? RADU SAVALACHE RADU SAVALACHE Buna ziua. Solicit o parere cu privire existenta/inexistenta platii taxei de timbru, a P.M.B- prin Primarul General intr-o actiune in constatarea dreptului ... (vezi toată discuția)
Primaria poate acorda scutire de la plata taxelor judiciare de timbru? mada75lina mada75lina am si eu o intrebare cine poate acorda scutire pt. taxa judiciara de timbru? poate acorda directia de impozite si taxe a primariei? eu lucrez acolo si am ... (vezi toată discuția)