avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Activitate Doru Radu

Activitate Doru Radu

Si daca-mi mai puteti spune, recalcularea se face cu data iesirii la pensie (cum mi se pare normal, avand in vedere ca este o contributie pentru anul 2018, platita acum cu penalitati), sau de la data depunerii cererii de recalculare?
Multumesc
va multumesc.
Eu am platit-o, in urma cu o luna.
Am iesit la pensie sept. 2020. ultimii ani de pana-n pensionare, am desfasurat activitate ca pfa.
Recalculare pensie dupa efectuarea unei plati CAS din urma.
La 4 ani dupa ce am iesit la pensie, ANAF imi gaseste ca n-am platit contributia la pensie, din urma cu 5 ani.
Platind-o acum, pensia ar trebui recalculata, incluzand si acel an, 2018.
Ce trebuie sa fac si cui ma adresez?
Multumesc.Multumesc ptr. raspuns!
Si nu trebuia sa fie consemnat acest lucru in decizia de pensionare, sau intr-o alta hartie pe care sa o primeasca de la casa de pensii?

Mul;tumesc
Pensie invaliditate gr.2 - calcul
Am o ruda careia i s-a stabilit o pensie de invaliditate gr.2, de 70 lei - 4 ani lucrati-contributie , varsta 27.
Stiind ca exista , pentru acelasi grad inval., fara niciun an lucrat si pensii de 800 lei, intreb:
- unde se poate adresa pentru o eventuala contestatie, ce contesta, ce argument aduce in cerere, de unde stie daca a fost sau nu calculata corect?;
- pentru acelasi gr. de invaliditate si la aceeasi contributie, pot exista diferente intre marimea pensiei, functie de boala?
Multumesc
PFA in insolventa, mai plateste amenda?
Am de platit o amenda de 20000 lei, pe PFA, pentru care mi s-a pus poprire cont, nemaiputadu-mi desfasurara activitatea. Daca intru in insolventa, amenda poate fi stinsa?
Multumesc
Doua contracte salubritate la acelasi imobil, aceeasi resedinta.
Locuiesc singur, la adresa de domiciliu. Am un contract de salubritate, ca persoana fizica.
Pentru ca sunt si pfa, desfasurandu-mi activitatea la aceeasi adresa de domiciliu, am incheiat un contract de salubritate cu aceeasi societate, pe pfa - evident mai scump, si am cerut rezilierea contractului initial, pe persoana fizica. Am facut cerere catre societatea respectiva. Nu mi s-a raspuns initial, revenind cu telefoane, primesc un raspuns de la juristul firmei, ca nu se poate rezilia contractul initial, fiind vorba de doua entitati diferite, persoana fizica, respectiv pfa, deci trebuiesc amandoua. Pentru acelasi spatiu, aceeasi adresa de domiciliu, unde locuiesc singur!
Inteleg existenta a doua contracte, daca la adresa locuiesc mai multe persoane. Fie si pentru ca serviciile de salubritate prestate de firma fac trimitere la nr. de persoane si spatiul existent la o anumita adresa, este corect sa platesc de 2 ori? - folosindu-se de existenta , la aceeasi adresa, a doua entitati juridice, persoana fizica si pfa. Eu il consider ca pe un abuz - nu se vede padurea din cauza copacilor.
Multumesc
Desi am vazut aici si alte pareri - logice, dupa mine, dar valabile cand nu ai angajat (i). Asta presupune ca nu voi mai plati CAS, CASS, decat pentru angajat. Ce demersuri trebuie sa fac si unde?
Multumesc
Sunt PFA si am un angajat. Am iesit la pensie de invaliditate gr. 2. PFA-ul poate functiona in continuare, eu fara a depune activitatea de pana acum, doar coordonand si contabilitate primara, activitatea fizica depunind-o angajatul.
In aceste conditii, pot functiona ca si pana acum?
Multumesc.