avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate danutza20

Activitate danutza20

buna ziua. as vrea sa va intreb am fost trimis cu aproximativ 6 luni un act catre ambasada austriei , pt majorare pensie de intretinere deoarece tatal meu este angajat si eu primesc o pensie de 100 de lei pe luna desi el are un salar de 1000 euro ,in cat timp ar ajunge in romania astfel de acte ?
Răspuns la discuția am nevoie de ajutor ....
ma puteti ajuta va rog am nevoie de raspunsul pt cineva ....
Am obtinut o casa cu chirie de la primaria...,dupa 10 11 luni am primit o adresa de la primarie prin care ne-au spus ca daca in termen de 2 3 luni nu cumparam locuinta o va cumpara altcineva am depus un avans de 30 milioane , ne-au stabilit in continuare o rata de 550 mii . timp de 2 luni angajati primariei nu au definitivat contractul de vanzare cumparare . Cand am trecut sa vad ce se intampla sa vad de ce nu am contractul in mana pentru ca bani ii dadusem mi-au raspuns ca primarul nu a semnat si ca nici nu-l mai semneaza pt. caci casa este revendicata . Un an de zile am platit si chirie si rata dupa care ne-au inapoiat avansul de cumparare chiria si rata care le-am dat-o . Am cumparat casa plus teren aferent de la sasi . Am intabulat casa si asupra terenului am avut drept de folosinta , sub casa se afla un beci care nu a fost trecut in contractul de cumparare vanzare pentru ca nu figura nicaieri la cartea funciara . Primaria a dat o bucata de 8m de beci vecinilor mei ( locuim mai multe familii in curte ) . Expertul nu a trecut in documentatia de cumparare a caselor ( a mea si casa vecinului ) S-a intambulat in CF fara beci , la un interval de un timp sa inregistrat si beciul pe baza aceleiasi documentati ( fara beci ). Cumparand terenul aferent cladiri am deschis proces sa le anuleze contractul de vanzare cumparare a vecinului pentru a le anula beciul . Pentru ca nu figura in CF beciul s-a despartit in 2 procesul : identificarea beciului pentru care a venit un expert , anularea contractul vanzare cumparare expertizei si cu iesirea judecatorului la fata locului vecinul si-a angajat un avocat sa iasa si el din indiviziune cu terenul cel detine . Va rog sa-mi raspundeti la cateva intrebari la care nu gasesc raspuns .
1) De ce vecinul a inregistrat contractul de 2 ori la CF o data : casa si o data casa plus beciul .
2) Cum a putut primi un beci care nu a existat in CF ( nu este localizata ca find sub casa mea si mai mult caci casa a fost revendicata )
3) De ce expertul a facut o schita a beciului impartita dupa bunu plac al vecinului si pe care figureaza si numele lui de unde stia expertul ca bucata de beci pe care a scris numle vecinului este a lui .
4) Ce se poate intampla cu iesirea din indiviziune daca vecinul are sentinta definitiva si irevocabila ca are beci , iar noi figura in CF ca si proprietari ai terenului ?
5) Pot iesi din indiviziune 2 persoane cu aceasi bucata de teren ( beciul se afla in totalitate sub casa mea )
6) Iesirea din indiviziune a vecinului nu doresc sa se judece in acelasi proces cu mine sa-si deschida proces separat , se poate ?
7) Ce se intampla daca am schimbat lacatul de la usa beciului pt ca intra vecinul cu diferite persoane ?
8) Pe langa cei 8m de beci cere sa i se lase inca o bucata de 2m in indiviziune
9) Lucrurile vecinului le pot scoate din beci ?
10) Ce cale de atac exista daca pierd procesul ?
am inaintat un proces in care cer marirea pensiei doarece pensia imi este stabbilita pe minimul pe economie dar tatal meu lucreaza dincolo si are pe cartea de munca 1000 de euro , dar problema este in felul urmator ca nu am cum sa demonstrez pt ca nu am nici un act decat in sentinta ca spune el ca luceaza in austia cand a dat la partaj , as putea sa-ll pun pe priietenul meu drept martor ca tatal meu i-a povestit cum ca este angajat ? desi ideea ii ca nui asA ca altfel nu am cum sa demonstrez ,,, prietenul meu poate ffii prin absurd acuzat de marturie mincinoasa ?? va rog sa ma ajuta-ti nu stiu altfel sa demonstrez decat asa sa depuna marturie mincinoasa .....astept rasp voastre
multumesc mult pt raspunsuri...
apartamentul a fost cumparat de bunicul meu chiar cand sau casatorit din banii sai( adica a bunicului ) cu martori , apoi apartamentul a fost trecut pe numele tatalui meu ca asa se proceda mai demult el este capul familiei oare poate demonstra ca totusi apartamentul nu este cumparat de tatal meu asa cum sustine si in citatie ? , cu banii din banca este o alta treaba acesti bani au fost imprumutati ca sa ne modificam prin casa unele chestii deci acest imprumut s-a facut acum 4 ani ...
Răspuns la discuția va rog sa ma ajutati ...
eu am 20de ani si sora mea 16 ambele suntem in continuare la scoala , ea eleva eu studenta la zi ,
am primit de curand o citatie in care tatal meu cere partajul si specifica in citatie la un moment dat (prin avocatul sau) dupa ce specifica ce bunuri au fost cumparate de el :"in ceea ce priveste cota de contributie subsemnatul fiind plecat in strainatate am avut o contributie mult mai mare si am achitat din banii proprii dupa divort creditele la banca in ceea ce priveste partajul solicit sa-mi fie atribuit mie adica tatalui meu deoarece parata nu are posibilitatea de a-mi achita sulta compensata si am ajunge la o executie silita care ar dezavantaja ambele parti , dar ideea e ca mama a mers impreuna atunci sa imprumute bani prima data si a semnat dar a mai refacut un imprumut sau o reimprumutare la tot acelasi credit dar a doua oara nu a mai fost prezenta mama si nu a semnat nimic si credem suta la suta sigur ca a semnat alcineva in locul ei , ce putem face el are dreptul nu este fals in acte cum au putut sa-i dea din nou bani fara martori sa semneze se poate si farasa fie nevoie a doua oara de semnatura mamei ? si inca ceva apartamentul a fost cumparat cu bani tatalui mamei pe vremea aceea cu martori in care pot sustine ca el a cumparat apartamentul si nicidecum tatal meu , poate mama sa ramana cu apartamentul daca ar avea martori ? suntem foarte disperate nu stim ce sa facem de aceea va cer sfaturi pt ca stam si rau cu bani de un avocat unde sa putem intreba ,........... va rog din suflet sa ma ajuta-ti sa stim ce putem face pe ultima suta de metri
mama are o nelamurire este divortata de tatal meu si pensia a mea si a surorii mele a fost stabilita de catre judecatorie dupa minimul pe economie , desi acum el este angajat in austria cu carte de munca , problema este in felul urmator daca deschidem un nou proces se poate ca alocatia sa ni se stabileasca in functie de salarul care este acum nu pe minimul pe economie de la noi din tara si dupa salariul sau de austria cela fiind de 1200de euro pe luna cam cat ar veni pensia de una .... va rog sa ma ajuta-ti cat puteti de repede ...ms mult