stiu ca raspunsul meu marginal, dar ati incercat sa solicitati o audienta? schimbul repetat de solicitari si raspunsuri creaza o stare de tensiune intre parti
OG 27/2002
art. 13
Semnarea răspunsului se face de către conducătorul autorității sau instituției publice ori de persoana împuternicită de acesta, precum și de șeful compartimentului care a soluționat petiția. În răspuns se va indica, în mod obligatoriu, temeiul legal al soluției adoptate.
OCPI inseamna Oficiul de Cadastru si PUBLICITATE Imobiliara , deci oricine poate cere acel extras . Il puteti cere si on-line , pe site-un OCPI , dar cel mai simplu este sa mergeti personal la Cartea Funciara ( care tine de OCPI ) , vi se da pe loc , cel putin eu asa am obtinut . Va spun asta in ideea ca poate nu stiti numarul cadastral al vecinului , si atunci ( din cate stiu ) nu puteti rezolva on-line . Trebuie sa aflati , din evidentele lor , acest numar , corespunzator adresei imobilului .
Daca a inchiriat sau nu , poate ca ar sti ( daca a declarat asta la ANAF ) , doar ca un contract civil intre doua parti NU e informatie publica , si - intradevar - sunt date cu caracter personal si nu pot fi divulgate .
Dacă pârâtul este in continuare sau nu proprietar veti afla cu ocazia efectuării expertizei poate. Insă, pârâtul chiar dacă a vândut proprietatea va rămâne în continuare în proces și hotărârea îl va viza. Nu trebuie să vă faceți probleme. Oricum, puteți să discutați cu un avocat pentru a vă explica pe larg care sunt efectele și ce se poate face.
Dar ANAF nu are nici un fel de evidenta a proprietatilor cuiva , aceasta se ocupa cu taxele si impozitele datorate Statului . Ori , impozitul pe locuinte este un impozit local , se datoreaza la taxe si impozite colectate de Primarie . Daca apartamentul s-a cumparat recent ( cu nu mai mult decat cativa ani in urma ) , inseamna ca notarul la care s-a incheiat contractul l-a intabulat pe numele noului proprietar . In aceasta situatie , cereti de la cadastru ( OCPI ) un extras de carte funciara , oricine il poate cere - contra cost ( e vreo 20 - 30 lei ) . Cumparatorul avea obligatia sa-si declare proprietatea la Primarie , dar acolo nu cred ca veti primi informatii , ca nu sunt de interes public . Dar de la OCPI precis primiti acel extras pe respectivul apartament . Asa puteti afla daca , intradevar , a vandut sau nu .
Nu cred ca ANAF era in măsura sa raspunda ci Direcția de Impozite și Taxe Locsle unde imobilul ar trebui sa fie înscris pe rolul fiscal.La fel de simpla este obținerea unui extras informativ de la CF..