avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Activitate ratonu ratat

Activitate ratonu ratat

Ziua buna!
Am și eu o speță mai ciudată!
Am întocmit o plângere penală care a fost plimbată între mai multe instituții! O parte din ea a ajuns la Parchetul Militar, care m-a încadrat ca martor denunțător. Deoarece mi se părea evident că se dorește clasarea, am solicitat în scris, schimbarea încadrării mele, din maror denunțător în denunțător, pentru a putea contesta eventuala decizie de clasare. Nu am primit niciun răspuns, dar, după câteva luni, cauza a fost clasată. În documentul transmis de parchet procurorul susține că fapta nu există, dar, din audierea celor doi învinuiți, rezultă că nici măcar nu i-a întrebat despre faptele de care erau acuzați... Care sunt metodele de atac ale acestei clasări penibile?
Buna seara!
Speța este următoarea:
La o companie de stat directorul general este numit pe OUG 109/2011. Dorind să acceseze un credit pentru companie, banca solicita ca documentele să fie semnate de către directorul general si directorul economic al societatii, ambii numiti pe OUG 109/2011. Grăbindu-se sa obțină creditul, se urgenteaza numirea selectia unui director economic pe 109/2011, uitand sa se modifice organigrama.... adica, in acest moment, directorul economic incaseaza un salariu destul de mare, desi postul sau nu este prevazut in organigrama, în actul constitutiv al companiei sau în statul de functii. Incercand sa discutam cu conducerea institutiei, ni s-a comunicat că, daca numirea directorului economic este facuta in conformitate cu prevederile OUG 109/2011, nu este necesar ca postul să apară în organigrama., deoarece contractul cu cel care ocupă postul de director economic este un contract comercial.... Am verificat toate prevederile acestei ordonante, dar nu am identificat aceasta prevedere... Ne puteti sprijini cu niste lamuriri? Va multumim!
Răspuns la discuția Plata salarii restante
Va multumesc.
Răspuns la discuția Plata salarii restante
Va multumesc! Cum se calculeaza cele 15 zile? De la data depunerii cererii de reintegrare?
În cât timp este obligat angajatorul să plătească salariile restante, urmare a unei decizii de reintegrare a salariatului concediat ilegal? Vă rog să îmi comunicați, dacă este posibil, și articolul de lege care prevede acest termen. Vă mulțumesc.
Bună ziua!
Știu că este la alegerea angajatorului dacă aplică sau nu sancțiunile disciplinare! dar el poate să nu transmita către comisia de cercetare disciplinară dacă există o sesizare? Pur și simplu o ignora?
Bună ziua! Ce măsuri se pot lua împotriva unui angajator care refuză cercetarea disciplinară a unui angajat care a accesat dosarele personale ale celorlalți angajați? datele au fost utilizate în alte scopuri decât cele legale, de către persoane care nu aveau dreptul să le acceseze.
Răspuns la discuția Reintegrare fictivă
Este obligatoriu ca la semnarea anexei pentru noul post sa accept perioada de proba?
Răspuns la discuția Reintegrare fictivă
Buna ziua,
Revin cu o solicitare... ce înseamna, din punct de vedere legal, ”post similar/echivalent”?
Răspuns la discuția Reintegrare fictivă

Cornel Vasile a scris:

Daca postul nu se mai doreste a reinfiintat, atunci reintegrarea are pe un un post similar/echivalent .

Am înțeles acest aspect! Dar instituția dorește să semnez un document prin care se dispune reintegrarea mea pe o funcție care nu mai exista! Chestia asta este legală? În momentul în care semnez documentul, eu sunt angajat al instituției, pe o funcție care nu se regăsește în organigramă! Eu asta nu ințeleg! Înțeleg să îmi propună reintegrarea pe altă funcție, dar să mă reintegreze pe aceiași funcție, când ea nu mai există, mi se pare cel puțin dubios....