avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Activitate nicolici32

Activitate nicolici32

buna ziua, am nevoie de un sfat,tatal meu a decedat si am pornit actiune de desbatere a succesiunii,in actele tatalui meu exista un titlu de proprietate pe numele bunicului bunicului in care sunt trecuti totii fratii tatalui titlul a fost emis in 2009 iar bunicul a murit in 1981(,la moartea bunicului nu s-a facut succesiunea fratii au facut schimburi intre ei in asa fel incat sa aiba in egala masura dar fara niciun act.)de la moartea bunicului tata a folosit 1.400 m de teren asa cum au impartit ei ,acum la primarie am descoperit ca acel titlu nu are rol desi stiu ca tatal meu a platit toti acesti ani impozit la primarie ,iar ca sa obtin certificat fiscal fara datori mi s-a spus sa ii fac rol pe numele tuturor mostenitorilor si sa il platesc eu din urma cu 5 ani, si sa imi recuperez bani daca mai am de la cine.
ceilalti mostenitori din 1981 pana in prezent au folosti fiecare ce li s-a cuvenit dar pt ca nu a existat o succesiune au fost trecuti toti.
Va rog un sfat ,cum ar trebui sa procedez.
sa platesc pentru toti
sa platesc doar partea tatalui
as putea sa invoc lipsa de interes
cum pot dovedi eu ca cei 1400 m ii revin tatalui

Va multumesc
multumesc pentru raspuns.
declaratia trebuie sa o faca si mama sau doar noi copiii?
multumesc pentru raspuns,aceasta declaratie inseamna si inceperea procedurii de succesiune sau sunt 2 situatii diferite pot face declaratia si mai tarziu succesiunea
o pot face separat sau trebuie sa fim toti 3 ?
multumesc
buna ziua, tatal meu a decedat acum o luna ,mai este in viata mama mea iar noi suntem 2 frati,as dori va rog sa-mi spuneti daca in aceasta situatie ar trebui facuta declaratia de acceptare a succesiunii dupa tatal meu? si care este termenul in care ar trebui facuta.
Multumesc!
exista riscul sa platesc chiria si ei sa nu imi mai prelungeasca contractul de inchiriere.Dar daca nu platesc pot acuza ca nu am platit chiria
nu au facut nicio reducere a chiriei unul din motivul pt care ne-au acceptat sa locuim este sa nu avem pretentie la despagubire la amenajarea locuintei ,contractul s-a expirat in luna august iar ei fac acum succesiunea si nu au facut contracte nici celorlalti chiriasi ( 10 famili).Daca nu as accepta sa plec ce implica un ordin de evacuare.
Multumesc
Buna ziua, am avut o casa cumparata cu legea 112 timp de 27 ani am fost data in judecata si dupa 6 ani de procese prin ceva intelegeri am pierdut.
Am cerut despagubire Ministerului de finante am castigat in prima parte acum sunt la apel.
Cand am pierdut dreptul de propietar cel care a castigat a fost deacord sa-i platesc chirie si sa raman pana la finalizarea procesului cu MF, el a decedat iar mostenitorii nu mai doreste sa mai incheie un contract
Insa am descoperit ca contractul actual este unul neiregistrat eu am platit chirie in contul unuia dintre ei,ei neavand o succesiune facuta acum imi cere chiria fara un act scris si pentru ca solicit o chitanta imi spune sa parasesc locuinta.
cum ar trebui procedat ca totul sa fie legal .
multumesc
Răspuns la discuția Calcul pret vanzare
Buna ziua, aveti dreptate si pentru mine este o nebuloasa dar pentru ca nu sunt contabila am crezut ca este o realitate.
Am intrebat persoana in cauza de ce imparte pretul de intrare cu 0.8 dupa care il imulteste cu adaosul (2.5) si adauga tva.
raspuns : asa se calculeaza pretul de vanzare .
nu a explicat ce reprezinta acel 0.8,acesta a fost si motivul intrebarii mele aici.
Multumesc
Un calcul facut de colega mea pentru adaosul comercial la un produs pe langa adaosul si tva peste pret de achizitie a mai impartit cu 0.8 .
La ce se refera acest 0.8?
Ex. 100 ; 0.8 *2.5 +tva = pret final de vanzare.
Multumesc
Buna ziua, astazi am avut prima infatisare la procesul de care v-am scris mai sus si am deschis iar discutia despre onorariul de 10%al avocatei,iar dansa ne-a asigurat ca atat pentru ea cat si pr executorul judecatoresc bani citez" nu ii tragem de la dumneavoastra ci de la ministerul de finante ,pentru ca acei bani vor fi in plus asta este practica."
Intrebare:
Cum se procedeaza in acest sens.
M.J imi da mie ex. 5 lei iar executorul cere in plus alti 3 lei ,1.5 pt.avocat si1.5 pentru el?
Cred ca in continuare incearca sa ne fraiereasca.
Va rog un raspuns ca nu mai inteleg nimic.
Multumesc