avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate bil63

Activitate bil63

Stimate doamne, stimati domni,
Va solicit cunostiintele pentru a lamurii o problema:
Primar de o culoare politica, viceprimar de alta culoare politica. Primar la al doile mandat, viceprimar la primul. Primarul angajeaza pe postul de consilier personal fostul viceprimar si intentioneaza sa-i delege prin fisa postului intocmita de el, majoritatea atributiunilor pe care le-a avut in mandatul de viceprimar. Viceprimarul actual fiind categorisit cu mici atributiuni fara importanta. Este legal sau nu? Ce poate face in acest caz viceprimarul in functie? Va multumes
Nu este demarata nici-o procedura. Pur si simplu primarul ne-a spus,,prefectul nu a fost de acord cu hotararea iar eu nu o pot pune in aplicare". In rest, liniste. Multumesc pentru raspunsul detaliat.
Multumesc mult pentru raspuns. O ultima intrebare: prefectul poate anula o hotarare a consiliului local direct, fara a actiona aceea hotarare in instanta de contencios administrativ? Are aceste prerogative?
Va multumesc.
Buna ziua,
Stimate doamne, stimati domni,
Am sa caut sa fiu cat mai succint cu putinta.
In luna august am inregistrat o cerere adresata consiliului local prin care solicitam recalcularea pentru o anumita suprafata din terenul avut in chirie pentru pasunat de la primarie. Aceasta suprafata reprezinta o fractie din totalul contractului. Consiliul local a aprobat aceste cereri(in cauza fiind mai multi fermieri) dar primarul refuza sa duca la indeplinire hotararea consiliului local venind cu precizarea ca ,,cererile au fost respinse la prefectura de catre prefect".
Din cate cunosc eu prefectul nu are atributii pe linie de consiliu local, iar hotararile consiliului local trebuies duse la indeplinire de catre primar.
Intrebare: poate anula institutia prefectului o hotarare a consiliului local care nu contravine legilor?
Multumesc anticipat pentru solutii.
Va multumesc pentru ajutor.
Primaria este propritara a imobillului.
Buna seara,
Declararea unei cladiri de a fi de interes comunitar de catre Consiliul Local se poate face in baza carei legi si in ce imprejurari?
Discuție Subventie APIA
Buna ziua tuturor.
Am sa va multumesc anticipat pentru solutii sau sfaturi.
Persoana A face un contract de inchiriere cu persoana B pe o suprafata de teren.
Conform contractului si legii, persoana A se duce la APIA si inainteaza actele pentru subventia pe teren. Dar in acelasi timp se duce la APIA si persoana B si depune actele pentru subventie. Tot conform legii, daca exista doua sau mai multe solicitari pentru subventie pe aceiasi suprafata sunt doua solutii legale: subventia se blocheaza sau in cazul in care sa spunem persoana B renunta in favoarea persoanei A, aceasta va lua subventia.
In cazul de fata, persoana B renunta in favoarea persoanei A daramandoi merg la un notar in fata caruia persoana A se angajeaza in scris ca va returna persoanei B subventia. Si asa, persoana B se alege si cu chiria pe teren si cu subventia aferenta acestuia, legea spunand ca dreptul la subventie revine persoanei care lucreaza terenul, respectiv persoana A.
Intrebare: Poate refuza persoana A returnarea subventiei catre persoana B, chiar daca au incheiat un act notarial?
Exista o situatie reala, exact cum am mentionat in postul anterior
Dar daca persoana care este reprezentantul primarului in CA al scolii este in acelasi timp si consilier local?