avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Activitate Angie_31

Activitate Angie_31

Răspuns la discuția Intreprindere Individuala
As dori opinia avizata a unui contabil, va rog. Este nevoie de casa de marcat pentru prestari servicii de traducere la Intreprinderea Individuala?
Buna dimineata, recent am deschis o Intreprindere Individuala - birou de traduceri. Trebuie cumva sa cumpar casa de marcat pt a oferi bon fiscal persoanelor fizice- cumparatori ai serviciilor de traducere? Sau sunt suficiente chitanta si factura pe care le-o emit? Multumesc anticipat.
Daca am profitul estimat doar de 100 ron si am cheltuieli legate de Intreprinderea Individuala in medie de 900 ron/luna nu pot deduce decat in limita unui procent din profitul estimat?
Buna seara. As dori sa aflu, va rog, ce cheltuieli sunt deductibile in cazul unei Intreprinderi individuale in cazul in care aceasta are un profit minim estimat de 100 ron. Cheltuielile pe care le-am estimat sunt 1400 ron/luna. Cum pot sa le deduc daca profitul estimat ramane in continuare 100 ron? Daca trebuie sa modific profitul estimat ce suma trebuie sa fie sa pot deduce 1400 ron/luna?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Impozit Intreprindere Individuala
Va multumesc pentru ajutor!
Răspuns la discuția Impozit Intreprindere Individuala
Este vorba de birou de traduceri, Arges- Pitesti. Eu stiu ca impozitul pt Intreprinderea Individuala este de 16 %, plus 5,5% pt sanatate, dar acesti 5,5% se deduc. Multumesc!
Buna ziua, as dori sa aflu care este impozitul pentru Intreprinderea Individuala, avand in vedere ca am carte de munca in alta parte. Va multumesc!
Intreprinderea individuala ce obligatii contabile presupune? Trebuie dusa vreo declaratie lunara/anuala? Trebuie angajat contabil? Care sunt beneficiile in comparatie cu PFA? Multumesc si weekend placut!
Răspuns la discuția Colaborare PFA
Intr-adevar si eu cunosc SRL-uri care procedeaza astfel, am colaborat cu ele timp de 6 ani. Nu ma dau batuta. Merg mai departe. Dar vine week-endul peste noi! :) Va doresc o zi minunata! Multumesc pt toata rabdarea de care ati dat dovada, dl. Kurtyan!
Răspuns la discuția Colaborare PFA
Va multumesc sincer pt tot sprijinul acordat, dl. avocat Kurtyan. Ati fost extrem de amabil si chiar ati incercat sa ma ajutati. Va recomand calduros si altor persoane. Dupa ce a discutat cu dvs la tel., dna director ORC mi-a spus ca pot achita suma de 250 lei pentru a ma inregistra ORC, dar degeaba, intrucat nu voi obtine de la Finante cod fiscal. Asadar tot nu voi putea functiona ca PFA pt activitatea de intermedieri traduceri (care intra la comercial). Nu pot avea 2 cif-uri, un cnp are un singur cif. Am deja cif de la Finante pt activitatea de traducator autorizat MJ. Am sunat si la Asociatia Traducatorilor din RO si mi-au confirmat spusele dvs- activitate de intermediere dar mi-au spus ca un PFA poate fi inregistrat fie la Finante (liber profesionist), fie la ORC...