avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Activitate Edgar

Activitate Edgar

Răspuns la discuția Aplicabilitate act aditional
eMag mi-a inlocuit cardul cu unul nou, valabil 1 an. Banuiesc ca actual aditional nu era valabil retroactiv.

Multumesc!
Buna ziua,

Am o intrebare legata de aplicabilitatea unui act aditional pentru o campanie a unui magazin electronic.

Pe 24 octombrie am achizionat un produs electrocasnic de pe eMag si am optat sa particip la campania de "Buy Back", produsul vechi urmand sa fie predat curierului, iar eu sa primesc un card cadou valabil un an. Produsul nou mi-a fost livrat pe 25, curierul preluandu-l pe cel vechi. Pe 30 am primit pe e-mail cardul cadou, dar valabilitatea acestuia este doar de 3 luni. Conform explicatiilor vanzatorului, pe 30 octombrie a intrat in vigoare un act aditional care reduce durata valabilitatii cardului de la 1 an la 3 luni.

Pe site este inca afisata durata de 1 an, chiar si azi.

[ link extern ]

Regulamentul, cu tot cu act aditional, se gaseste in partea de jos a paginii. Linkul direct este acesta: [ link extern ]

Nu am chef sa ma cert cu cei de la eMag si voi folosi cardul in urmatoarele 3 luni. Totusi, sunt curios sa stiu daca acel act aditional se aplica si achizitiilor deja efectuate inainte de intrarea lui in vigoare (30 octombrie).

Multumesc frumos!

Răspuns la discuția Reducere concediu odihna
Multumesc pentru raspuns.
Răspuns la discuția Reducere concediu odihna
eduard_ a scris:

Legea nr. 210 din 31 decembrie 1999 - Legea concediului paternal
ARTICOLUL 2

(1) In cazul in care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat in cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal platit de 5 zile lucratoare.
(2) Concediul paternal se acorda la cerere, in primele 8 saptamani de la nasterea copilului, justificat cu certificatul de nastere al acestuia, din care rezulta calitatea de tata a petitionarului.
(3) Indemnizatia pentru concediul paternal se plateste din fondul de salarii al unitatii si este egala cu salariul corespunzator perioadei respective.
Deci nu trebuia sa se scada nici o zi din concediu, ci sa va plateasca ca si cum ati fi lucrat normal


Multumesc pentru raspuns.
Eu nu sunt jurist, dar nu mi se pare prea clar. De unde reiese acest lucru? Ideea este sa le arat legea si sa vad negru pe alb ca nu se scad zilele de concediu.
Buna ziua!

Sotia mea urmeaza sa nasca peste 2 zile si am depus cerere pentru cele 5 zile de concediu + 10 (curs puericultura).
Mi s-a aprobat fara probleme dupa care am observat ca mi s-a scazut o zi din concediul de odihna pe 2010.
Calculul proportional al concediului de odihna in functie de perioada lucrata se aplica si pentru zilele libere (nastere copil)?

Ma refer la articolul 140, alin (2) din codul muncii:

Art. 140. [durata concediului de odihnă]
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.

Multumesc.