avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Activitate CECILIA ENACHE

Activitate CECILIA ENACHE

O sa caut un avocat.
Multumesc, o zi buna.
Am cautat din nou. Cred ca au avut si PV uri sau hotarari locale pentru ca nu gasesc nr. comunicat de comisia locala.
Am gasit un articol dintr-un ziar local cu proprietatile nationalizate dar sunt date doar cateva, cele mai renumite sau importante.
Multumesc oricum.
Multumesc pentru raspuns.
Da, actiunea s-a desfasurat in anii 94 - 97. Defunctul meu tata si unchi s-au ocupat. De curand am aflat ca bunica a cumparat casa si terenul, nu doar casa ceruta de fii ei. O parte este locuita de chiriasa care a cumparat, o parte din casa si curte, este in paragina.
O sa caut un avocat cand voi veni in tara...
O zi buna.
Casa vanduta de stat chiriasului desi proprietarii erau in proces de retrocedare cu statul roman
Buna ziua,
In timp ce eram in proces de retrocedare a unei case nationalizate in baza decretului 92/1950, statul a vandut obiectul litigiului, chiriasului care locuia in casa.
Intrebare: este legal asa ceva? si ce se poate face in acesta situatie?
Mentionez ca am primit si o adresa oficiala prin care ni se comunica faptul ca nu putem primi casa deoarece a fost vanduta chiriasului.
Si inca o intrebare, in acest moment, putem cere terenul de sub casa si curtea aferenta?
Multumesc
Buna ziua,
Multumesc pentru link, din pacate anexa este doar pentru Bucuresti. Incercam sa gasesc anexa pentru Jud. Constanta.
Multumesc oricum, o zi buna.
Decretul 92/1950
Buna seara !
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie?!
Am nevoie de Anexa la Decretul 92/1950, pentru judetul Constanta.
Multumesc mult
Despagubire pentru casa nationalizata dar terenul de sub ea nu a fost revendicat.
Buna ziua,
Bunicii mei au cumparat o casa si terenul de sub ea cu o mica curte.
La cedarea Cadrilaterului au fost obligati sa plece in Bulgaria.
Tatal meu si unchiul au cerut, si am primit noi, mostenitorii lor, despagubiri pentru casa, in anul 2000, dupa un proces lung si costisitor al carui final ei nu l-au mai prins...
Nu au cerut niciodata terenul de sub casa si curtea. Se mai poate face ceva acum? Sau termenul de revendicare este depasit. Eu am aflat acum abia ca terenul a fost cumparat nu concesionat.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna seara,
Pentru a obtine o despagubire de la ANRP, pentru un teren aflat in comuna Topraisar, Jud. Constanta, imi cer sa fac dovada platii impozitului pentru perioada 1940-1949. Stie cineva de unde se poate obtine asa ceva?
Multumesc
Buna ziua,
am dat in arenda, unei societati comerciale, o suprafata de teren.
Arenda a fost ridicata prin imputernicit care este si manager, partener in societatea comerciala.
Arenda platita de societate pentru mine imputernicitului are o valoare si poate fi dovedita cu chitante.
Arenda platita mie de catre imputernicit este jumatate din cat trebuia si nu exista nici un fel de documente care sa demonstreze ca eu am primit arenda. Imi dadea banii cash, fara sa semnez ceva.
In acest moment, eu ma indrept cu o actiune judecatoreasca spre societatea comerciala sau spre imputernicit?
Multumesc
Buna ziua,
am vandut un teren agricol in Bulgaria.
Terenul este obtinut prin mostenire, nu cumparare (nu stiu daca are importanta).
Acolo NU se plateste impozit si nici alte taxe pe suma obtinuta din vanzarea terenurilor.
In Romania trebuie sa platesc acest impozit?
Ce alte taxe mai trebuiesc platite, unde si in ce baza?
Multumesc