avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1486 soluții astăzi
Forum Activitate coffeeshop3x6

Activitate coffeeshop3x6

deci sa inteleg ca : atunci cand un comisar opc doreste sa suspende activitatea unui punct de lucru trebuie sa solicite asta instantei ?
Buna ziua,

as vrea sa va intreb referitor la un PV intocmit de catre OPC pe motiv ca nu am avut inscriptionare in limba romana pe produse la care eu nu sunt importator. La primul control aveam produsele spre vanzare , insa la al doilea control produsele nu erau insotite de pret ci doar expuse.
OPC a dispus acum suspendarea activitatii pe o perioada de 12 luni .
Poate fii contestata masura suspendarii in instantza ?
Comisarul a spus ca eu sunt obligat sa inchid pana la decizia instantei ...
este adevarat acest lucru ? sau trebuie sa inchid de la data luarii la cunostinta pana la acceptul contestatiei ?

Multumesc:((
Răspuns la discuția control abuziv OPC ?
pai atata timp cat eu si acel comisar suntem in litigiu moral asa ar fii.
prin refuzul lui de a ma informa corect si in totalitate pe plan administrativ sigur va fii sanctionat pt ca de asta este platit .
buna ziua,

in data de 14 oct un inspecor OPC a venit in magazinul nostru , a efectuat un control ( nici nu am intrebat de ce ) si au constatat ca pe 5 produse din 10 nu sunt corect inscriptionate toate informatiile pt consumator ..., am primit o invitatie la OPC , am fost , am intrebat ce sa scriu pe ambalaje , mi s-a spus partial dupa care mi s-a spus sa revin a doua zii ca domnul comisar are treaba .. Ok din nou. A doua zii am fost cu ambalajele la cele 5 produse deja modificate sa intreb daca este Ok mi s-a spus ca mai trebuie sa scriu pe 1 din ele modul de pastrare .. si am primit o amenda de 1000 RON .. Ok am gresit platesc .
Dupa aprox 10 zile m-am intors la OPC pt. cu noile ambalaje sa intreb daca este corect cum le-am facut si cu dovada platii amenzii si pe langa am vrut sa stiu daca la la alte unitati de aceelasi tip s-a facut aceelasi tip de verificare deoarece concurenta nu schimase ambalajele chiar daca a avut control de la aceeasi institutie ( nici in ziua de azi nu le-a schimbat ) si chiar am vrut sa ii prezint acea eticheta , insa domnul comisar a devenid iritat de intrebare si la intrebarea sunt Ok noile ambalaje mi-a raspuns " voi constata cand voi efectua un alt control". Ok am plecat si l-am lasat sa vb singur in birou .
Am revenit cu o plangere la registratura OPC, prin care reclamam faptul ca nu am fost informat de catre institutie referitor la ambalarea produselor.... am lasat-o si am plecat.
La cateva zile aceelasi comisar vin in control ca sa constate si celalalte 5 produse din raft si sa imi spuna ca nici acelea nu sunt in conditiile legii.
Acum intrbarea mea este :
Avea voie aceelasi comisar sa faca acest control ?
Plangerea mea a fost depusa la registraturs OPC .
Dupa al doilea control am depus si o plangere penala la parchetul de pe langa tribunal.
intrebarea :
acesta este un abuz in serviciu in forma calificata ? sau ?
Poate acest comisar sa mai reprezinte institutia in cazul meu ?

Multumesc anticipat
Sergio