as vrea sa va intreb referitor la un PV intocmit de catre OPC pe motiv ca nu am avut inscriptionare in limba romana pe produse la care eu nu sunt importator. La primul control aveam produsele spre vanzare , insa la al doilea control produsele nu erau insotite de pret ci doar expuse.
OPC a dispus acum suspendarea activitatii pe o perioada de 12 luni .
Poate fii contestata masura suspendarii in instantza ?
Comisarul a spus ca eu sunt obligat sa inchid pana la decizia instantei ...
este adevarat acest lucru ? sau trebuie sa inchid de la data luarii la cunostinta pana la acceptul contestatiei ?
Decizia de a inchide un magazin imediat se poate face doar la abateri grave, cum ar fi vanzare de produse interzise, s-au produse alterate, conditii sanitare catastrofale si altele din acestea.
Comisarul (ce se crede Dumnezeu) sa faca inaintarea in justitie si apoi veti mai vedea. Abia atunci trebuie sa depuneti contestare si instanta va hotara. Dar nici ea nu va putea dispune inchiderea pentru neinscriptionarea corecta, doar cel mult o amenda.
OPC are atributiile unui organ de control. La fel ca si politia.
Pentru comiterea unei fapte care contravine legislatiei se aplica o pedeapsa: mustrare, amenda, suspendare a unor drepturi, altele.
Persoana (controlorul, politistul) care face aceasta, are obligatia sa va comunice in baza carui act normativ aplica pedeapsa.
Aceasta pedeapsa poate fi refuzata sa fie executata, fie ca este amenda fie ca este altceva, la care organul de control trebuie sa ceara tribunalului, judecatoriei sa stabileasca daca si ce pedeapsa se aplica. Nici politistul nu va poate da pedeapsa la inchisoare pentru o fapta grava, nici controlorul nu poate cum vrea el sa va aplice pedeapsa.
Da, trebuie sa ceara prin justitie suspendarea firmei si nu numai aceasta, dar chiar si o amenda o poti refuza sa o platesti. Asta inseamna ca instanta va hotara daca fapta se poate pedepsi si cuantumul pedepsei.
Bineinteles pentru fapte grave se poate dispune o suspendare temporara de cateva zile, pana cand instanta stabileste gravitatea faptei si pedeapsa ce se aplica.
Ma indoiesc insa ca neinscriptionarea in limba romana a unor produse, este considerata o fapta grava cum ar fi omuciderea sau tradarea de tara, ca sa va treziti cu cei cu masca neagra pe fata si sa fiti pus in catuse.
Individul respectiv vrea sa se dea rotund si important, dar stiti vorba aceea "cu omul prost nu e bine sa te pui"
Utilizare stampila
RELYUTZA
Buna ziua.am primit o notificare pe email in care s-a transmis ca nu avem voie sa preluam produsele in service numai luni si miercuri fapt inscris si in ... (vezi toată discuția)
Amenda opc
raul_p
In fapt, am fost sanctionat pentru ca un client mi-a facut o plangere cum ca i-am vandut un produs second-hand (mentionez ca eu nu sunt autorizat sa vand ... (vezi toată discuția)