avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Activitate poena

Activitate poena

15.10.2018. Se pare că erau împlinite cele 45 de zile... decizia e din iulie, am confundat cu septembrie...
Decizia CCR obligă angajatorul să permită angajatei continuarea raporturilor de muncă până la 65 de ani. A fost declarat neconstituțional textul din codul muncii care prevedea limita maximă până la care o femeie trebuie să fie menținută în activitate, limită mai mică față de cea pentru bărbați. Problema este că la data la care angajata îndeplinea cumulativ condițiile de pensionare pentru limită de vârstă, textul codului muncii nu era modificat în concordanță cu decizia CCR și nici nu trecuse 45 de zile de la publicarea acesteia în Monitorul oficial, ca să fie situația prev. de art. 147 din Constituție, adică textul declarat neconstituțional să nu mai producă efecte juridice.
În acest context care trebuia să fie măsura luată de angajator?

Cornel Vasile a scris:

Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.

Răspuns la discuția Permis suspendat
Nu vei ajunge la amnistie! Amnistia e altceva... Ce cred ca vrei de fapt, este iertarea greselii/neprimirea unei pedepse! Asta se analizeaza in cadrul procesului penal si poti ajunge (ipotetic) la o solutie de nepedepsire in functie de mai multi factori printre care cel mai important nivelul de alcoolemie din sange! Avocat neapărat!
Speța este următoarea: O angajată solicita în scris angajatorului să-i permită continuarea activității, bazându-se pe o decizie a CCR care prevede ca femeile pot muncii până la vârsta de 65 de ani. Conform variantei legale prevazute in Codul Muncii la data depunerii solicitării, angajatei în cauză îi înceta de drept contractul de munca pentru limită de vârstă (62 ani ,x luni) sa zicem in data de 15 octombrie , dată la care decizia CCR nu era încă transpusă în legislație și nici nu erau împlinite cele 45 de zile de care vorbeste art. 147 din Constituție deci efectele juridice ale textului ce impunea incetarea relațiilor de muncă își produceau încă efectele.
Cum ar fi trebuit sa procedeze angajatorul ? P.s. Angajatorul nu dorea daca nu intervenea decizia CCR sa mai prelungeasca contractul de munca al angajatei!
Buna ,
Ati putea sa-mi recomandati grile ( doar grile ! ) pentru drept civil ?
Multumesc anticipat
Multumesc !
Categoric nu este o eroare in hotarare ci eroarea tine de expertiza , instanta nu avea de unde sa stie ce suprafata e din acest motiv a si dispus expertiza . Deci nu acuz instanta ! Ma intrebam daca se poate corecta eroarea fara sa mai deschid un nou proces in care sa ma judec in contradictoriu cu statul roman ? Eventual sa obtin o alta hotarare prin care doar sa se corecteze diferenta de suprafata fara judecarea contradictorie ? Cat mai multe detalii sau variante m-ar ajuta mult ! Multumesc !
Buna ziua ,
Am deschis un proces de uzucapiune pentru o suprafata de teren care initial apartinuse statului iar in urma solutionarii definitive si irevocabile terenul mi-a fost atribuit mie . A aparut insa urmatoarea problema : pe parcursul terenului instanta a dispus efectuarea unei expertize pentru a se stabilii suprafata in cauza ocazie cu care la fata locului s-a deplasat un expert topograf care a efectuat masuratorile ( eu nefiind prezent din motive care nu are sens sa le detaliez) rezultand o suprafata de 600 mp . Ulterior dupa finalizarea procesului am masurat si eu terenul rezultand o diferenta de aproximativ 70 mp . Precizez ca nu am stiut initial ce suparfata avea terenul avand incredere in cele masurate de topograf. Ce este de facut ? Se poate modifica sentinta sub aspectul suprafetei ? Care ar fi pasii de urmat ? Multumesc !
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
ela_e a scris:

poena a scris:

@ poena: o intrebare poate avea una sau 2 variante corecte de raspuns; daca sunt 2 rasp corecte si nu ai dat decat unul, punctaj 0...


Pai nu pot fi chiar trei raspunsuri corecte ? In regulamentul de organizare a examenului am vazut ca scrie la art. 15 \" ... fiecare raspuns corect primeste 1 punct ... \" din acest motiv am intrebat , pe considerentul ca o intrebare poate avea 1 , 2 sau 3 din raspunsuri corecte . Nu mi se pare corect sa nu punctezi un raspuns corect doar pe motivul ca nu ai indicat si un alt raspuns de asemenea corect in cadrul aceleiasi intrebari . In fine , asta e ...



nu am regulamentul in fata, dar cred ca citezi trunchiat ...'fiecare raspuns corect primeste un punct' are in vedere numarul de intrebari. sunt 100 de intrebari cu 100 de raspunsuri corecte, iar un 'raspuns corect' la o intrebare inseamna un raspuns complet corect (adica poti avea un singur enunt corect si daca l-ai 'bifat' ai punctul, poti avea doua enunturi corecte si doar daca le 'bifezi' pe amandoua ai un raspuns corect, 'jumatate' de raspuns este cotata 0 )

sper ca am fost cat de cat clara acum. nu exista 3 variante de raspuns corecte la o intrebare. la un astfel de concurs, putem intelege de ce 'regulile jocului' sunt astea si in aceste circumstante consider ca este o modalitate de punctaj ce nu lasa loc echivocului.


Multumesc de raspuns . Banuiam ca prin expresia "fiecare raspuns corect primeste 1 punct" se "traduce" in "fiecare intrebare la care s-a raspuns corect si complet primeste 1 punct" dar doream sa aflu si alta parere ! Pacat ca e asa ... se pune semnul egal intre raspuns partial corect si raspuns gresit total . In primul caz tot ai stiut ceva dar care nu valoreaza nimic mai ales ca unele raspunsuri nu se exclud reciproc si uneori nici nu trebuie sa fie indeplinite cumulativ.
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
@ poena: o intrebare poate avea una sau 2 variante corecte de raspuns; daca sunt 2 rasp corecte si nu ai dat decat unul, punctaj 0...


Pai nu pot fi chiar trei raspunsuri corecte ? In regulamentul de organizare a examenului am vazut ca scrie la art. 15 " ... fiecare raspuns corect primeste 1 punct ... " din acest motiv am intrebat , pe considerentul ca o intrebare poate avea 1 , 2 sau 3 din raspunsuri corecte . Nu mi se pare corect sa nu punctezi un raspuns corect doar pe motivul ca nu ai indicat si un alt raspuns de asemenea corect in cadrul aceleiasi intrebari . In fine , asta e ...