avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Activitate rokyng

Activitate rokyng

Cu tot respectul pentru varsta dumneavoastra cat si pentu meseria pe care o aveti de expert , meserie care in urma exercitarii trebuie sa lamureasca anumite aspecte si in nici un caz sa distruga vieti , trebuie sa va spun ca din toate comenturile pe care le-ati scris unde ideea de baza este ca VOI EXPERTII JUDICIARI sunteti de neatins iar daca cineva binevoieste sa deschida o \"lupta\" corecta cu expertii efectele se vor intoarce impotriva acestuia ; fara a da niciodata un raspuns cel putin pe langa subiect pot trage o singura concluzie :[EDITAT - contine injurii la adresa expertilor]..

Iar din raspunsul dumneavoastra legat de procesul meu penal cu expertii intradevar \"persoana din justitia romana... nu are pregatire in diversele ramuri ale tehnicii \" dar are parghii pe care le poate aplica.
Cu respect .
si eu sunt intr-o situatie asemanatoare . Contraexpertiza a scos un pret de 2,5 ori mai mare decat expertiza . Am cumparat o gramada de carti legate de expertizari, indici de aplicare, normative, buletine de preturi , etc... si avand cunostinte tehnice le-am aplicat in contraexpertiza diferentele fiind emorme. La fel contraexpertiza se baza pe un decret abrogat de zeci de ani . In urma obiectiunilor facute la fiecare articol din contraexpertiza , cerectarii la fata locului a instantei cat si depunerii unei plangeri penale impotriva expertilor acesteia au redus din pix de la un termen la care sustineau corectitudinea expertizei pana la urmatorul ( cca 2 luni ) cca 150000 ron fara nici o motivare plauzibila ( " propunem diminuarea pretului ...... deoarece consideram ca piata imobiliara este blocata... bla bla bla.."
Dupa mai bine de un an am facut o adresa catre procuratura in urma caruia s-au miscat rotitele si in cca 1.5 luni am primit o rezolutie de neiceperea urmariri penale fara a se face nici cea mai mica cercetare cu urmatoarea motivare - " ...din declaratiile expertilor rezulta ca expertiza este corect intocmita .." In urma acestei rezolutii am facut din nou plangere la prim procuror impotriva rezolutiei si acesta a respins plangerea .
Acuma am pe rol un proces penal impotriva acestor experti , dar nu mai am nici o speranta ca cineva din justitia romana va verifica proasta intocmire partinitoare si mincinoasa a acestei contraexpertize.
Iar ca sa fie capacul bine pus ... in apelul partajului care s-a suprapus procesul penal subit apare o sentinta unde se valideaza contraexpertiza .iar sulta datorata ( teoretic 1/2 din valoarea imobilului) este aprope dublu de valoarea de vanzare .
SI UITE ASA DINTR-O EXCROCHERIE A UNOR EXPERTI care trebuie sa descurce un proces te trezesti ca esti dator toata viata , si cel mai trist este ca nimeni nu face nimic .
#-o
Sunt de mai multi ani intr-un proces de partaj unde problema esentiala este un imobil . La fond s-au facut o expertiza si o contraexpertiza cu o diferenta de peste 250% ca si valoare . Sentinta a fost data pe expertiza . A urmat Apelul unde sentinta s-a dat pe contraexpertiza , iar valoarea sultei depaseste cu mult valoarea cu care s-ar putea vinde imobilul . Urmeaza sa fac si recurs.
As dorii un sfat... ce as putea face in cazul in care la recurs nu reusim casarea sentintei si rejudecarea ( la momentul actual nu cunosc inca motivarea alegerii din apel ) daca sentinta va devenii irevocabila iar valoarea sultei va depasii pretul de vanzare a imobilului ;( valoarea sultei fiind de 1/2 valoare imobil din contraexpertiza. As dorii sa mentionez ca si la apel am cerut o a treia expertiza , si la apel am cerut din nou o expertiza dar nu s-au admis. De asemenea am depus o expertiza extrajudiciara la apel efectuata la zi .
Exista si un proces penal pornit impotriva expertilor care au facut contraexpertiza.
Sunt ingrozit de ideea ca va in urma finalizarii recursului sa nu reiese sa achit o sulta ( 1/2 din valoarea imobilului ) mai mare decat vloarea de vanzare a acestuia datorita supraevaluarii imobilului.( ca idee 100mp - 430000 ron - o cladire mediocra)

Dati-mi un sfat cum sa merg mai departe . Va multumesc.
Răspuns la discuția este bine sa mint la proces?
daca spui ca sambata ai nunta .... asteapata sa treaca nunta .... iar dupa nunta discuta cu SEFA .... recupereaza-ti banii restanti care trebuie sa-i mai iei in primul rand ( acuma e momentul ca e la mana ta ) .... iar dupa aia e decizia ta daca merita sa faci ceva pt ea sau nu .... dupa cum descrii, tu ai fost CARPA ei ... deci tu alegi daca merita sa te risti la un proces penal PT CE??????
Ce posibilitati de aparare as putea sa adopt pentru faptul ca Contraexpertiza tehnica a unui imobil este cu 250 % mai mare ca si expertiza ?
pop sorin a scris:

Pt un raspuns concret sa ne comunicati daca vorbim de o expertiza judiciara sau extrajudiciara.
Daca este extrajudiciara si s-a acceptat ca proba la dosar se poate dispune de instanta efectuarea unei expertize judiciare iar daca in speta dvs. este vorba despre o expertiza judiciara cu tot ce inseamna procedural atunci aveti dreptul la obiectiuni, expert parte ori sa cereti o alta expertiza dar repet depinde de pozitia dvs.

este vorba de expertiza tehica judiciara intr-un proces de partaj ... la care s-au cerut obiectiuni
eu nu am mai solicitat nimica dupa raspunsurile expertie la obiectiuni, dar 'EXA"neprezenta si neprezentata cere amanare si anularea expertizei , restituirea banilor, si alta contraexpertiza
Va rog a-mi raspunde in ce conditii se poate anula o expertiza tehnica la un imobil.
Mentionez ca la expertiza au fost cerute si obiectiuni , iar una din partio vrea anularea , nemotivata pana in prezent doar cu o cerere depusa la dosar.
Cine ma poate ajuta cu un acces sau un link catre ET 103/2007? as dorii sa vad tabelul cu coeficientii de apreciere/ depreciere deoarece am o expertiza tehnica la care am niste nelamuri mail: krausz73@yahoo.com Multumesc anticipat !
Răspuns la discuția Asigurare obligatorie locuinta
Asigurarea facultativa este buna si inlocuieste PAD in conditiile urmatoare:
1 . este inclusa in asigurarea facultativa :
asigurarea impotriva riscului de dezastre naturale (cutremur, inundatie si alunecari de teren)

2. suma sigurata este de minim 20000 Euro

Daca astea sunt indeplinite nu va mai trebuie PAD -asigurare obligatorie


Discuție partaj
Am un proces de partaj pe rol de aproape un an. Problema mare este un bun imobil care il aveam dobandit dinainte de casatorie ( Sentinta de partaj anul 2002 cu prima sotie, unde este trecuta ca Cabana aflata in constructie ) .Intabularea acestei cladiri s-a facut dupa 3 ani de la data casatoriei cu a 2-a sotie ( unde am trecuto cu cota de 50 %) . Avocatul ei incearca sa imparta cabana in 2-a pentru ca sa intabulat in 2006 ceea ce ei considera ca aceea este data de provenienta a acestui imobil. In cererea mea de partajare am cerut ca doar imbunatatirile efectuate in timpul casatoriei sa se imparta in 2-a.
Va rog ajutati-ma cu ceva sfaturi.