avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Contraexpertiza tehnica judiciara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Contraexpertiza tehnica judiciara

Ce posibilitati de aparare as putea sa adopt pentru faptul ca Contraexpertiza tehnica a unui imobil este cu 250 % mai mare ca si expertiza ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:56, 7 Mai 2012
formulati obiectiuni la aceasta... eventual cereti anularea lor si efectuarea altei expertize de data aceasta cu participarea unui expert parte platit de dvs
Inteleg ca in dosar s- a facut o expertiza si o contraexpertiza.
Pentru a cere anularea unui raport de expertiza tehnica (de fapt contraexpertiza), obiectiunile formulate la raport trebuie sa fie solide si insotite de documente care sa sustina punctul de vedere al celui care contesta concluziile raportului de expertiza.
Nu contesta nimeni dreptul unei parti intr-un proces de a face obiectiuni la un raport de expertiza/ raport de contraexpertiza si de asemenea dreptul de solicita o noua expertiza (tot cu dovezi solide, ca aceasta noua expertiza este necesara) si un expert observator din partea celui care solicita (si plateste separat expertul/ specialistul, din propriul buzunar) o contraexpertiza la o alta contraexpertiza.
Si la expertiza si la contraexpertiza si la contracontraexpertiza, convocarea prin mandat postal, cu confirmare de primire, de catre expertul/ specialistul tehnic judiciar, a partilor in dosar este obligatorie. Daca una din parti nu a participat la data si ora convocarii, acest lucru se mentioneaza intr-un document care se anexeaza la raportul de expertiza.
Expertul observator va participa obligatoriu la expertiza, la data convocarii sale de catre expertul desemnat de catre instanta si va viza raportul de expertiza intocmit de catre expertul desemnat de catre instanta sau dupa caz, daca nu este de acord cu concluziile raportului de expertiza, isi va formula un alt punct de vedere, documentat. Documentul intocmit de catre expertul observator se depune la instanta o data cu raportul de expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport expertiza tehnica in constructii IrinaAndries IrinaAndries Buna ziua! In cadrul unei proceduri de asigurare de probe s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice in constructii si instalatii. Expertul tehnic in ... (vezi toată discuția)
Probleme mari cu expertul (expert corupt?) nelyiuly nelyiuly Buna seara. Am un proces pe rol si am mari probleme cu expertul. In faza de fond cand s-a facut raportul de expertiza, desi am sesizat neregulile facute ( am ... (vezi toată discuția)
Inlocuire expert eugen82 eugen82 Daca un expert face un raport de expertiza in mod evident neptrofesionist, cu erori grosolane pe care le poate constatata orice persoana fara pregatire, ... (vezi toată discuția)