avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Activitate DanutSimonca

Activitate DanutSimonca

Multumesc
Buna ziua,

Am citit OUG 111/2010 modificata in 2017, la art. 16 alin. 3 litera c,

'' realizeaza, in decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, al caror nivel nu depaseste de trei ori cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2) ''

Intrebarea este, daca si PFA se incadreaza in acesata categorie?
''Veniturile supuse impozitului'' sunt venituri nete sau brute?

MultumescBuna seara,

Sotia mea urmeaza sa nasca, ne-am decis ca eu sa raman in concediu de crestere copil. Sotia mea momentan nu lucreaza, dupa nastere ea urmeaza sa se angajeze.
Va rog sa-mi spuneti care sunt drepturile si obligatiile mele in acest concediu?
Care este graficul de depunere a actelor din momentul nasterii copilului?
Multumesc anticipat de ajutor,
Buna ziua,

Parinti mei locuiesc intr-o comuna din judetul Satu Mare, zilele trecute au primit o instiintare de la primarie ca figureaza cu restanta la taxe de salubrizare pe ani 2011,2012. Acea restanta e insotita bineinteles si de penalizari, mentionez ca ei au platit in urmatori ani (2013,2014,2015,2016) toate taxele si impozitele, si din 2013 acea taxa de salubrizare au platit-o odata cu impozitele anuale.
Intrebarea mea este, DE CE NU AU FIGURAT CU RESTANTA IN ANII URMATORI CAND SI-AU PLATIT IMPOZITELE? DE CE DOAR ACUM ASA TARZIU? Cred ca cineva nu si-a facut treaba, sau au ceva soft pe care nu l-au actualizat pana acum.
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi ce sa fac, nu sunt de acord ca parintii mei sa plateasca acea penalizare pentru ca nu din culpa lor s-a produs.

Multumesc
Buna ziua,

Am o nepoata care s-a nascut cu handicap, am cateva intrebari:
1. Ce drepturi acordate de catre stat au acestea (lemn de foc, gratuitati, scutiri, etc. ), si ce articole din lege le reglementeaza ?
2. De unde provin bani pentru plata ingrijitorului, Primarie sau Minister ? adresez aceasta intrebare, pentru ca, aproape in fiecare luna la data platii nu mai sunt bani la primarie, cu toate ca acestea sunt creante privilegiate.
Ce pot sa fac sa nu se mai repete acest inconvenient?

Va multumesc !
Va multumesc pentru ajutorul acordat
Buna ziua,

revin cu o intrebare referitoare la sotia mea care este insarcinata in luna 3 si in 25 noiembrie trebuie sa-si reia activitatea, intrebarea mea este urmatoarea:
- daca legea permite ca la data reanceaperi activitatii sa mearga in concediu medical si ramana in concediu medical pana in luna a 7 cand intra in prenatal?
V-am adresat aceasta intrebara pe motivul ca cei de la personal mi-au spus ca trebuie sa-si reanceapa activitatea de minim cateva zile, deci sa-si faca acele analize de la medicina muncii pentru reanceperea activitatii, este nevoie sau nu?

Va multumesc anticipat

Buna ziua,

Sotia mea este insarcinata in 11 saptamani, in 25 noiembrie expira concediul de ingrijire al primului copil, ea a mai pierdut o sarcina si prezinta risc iminent de avort. Intrebarea mea este: ce tip de concediu medical trebuie sa ia, ca firma sa nu o poata concedia pana va intra in prenatal? sau daca exista vreo prevedere legala prin care angajatorul nu o poate concedia sau sa-i desfinteze locul de munca prin reorganizare?

Va multumesc anticipat !
Buna ziua,

Sotia mea este insarcinata in luna 3, pana in data de 24 noienbrie 2013 este in concediu de ingrijire a primului copil, ea a fost angajata la o societate in alt judet intre timp ne-am mutat, deci noi am vrea sa-si ia diferite forme de concediu medical pana va naste.
Intrebarea mea este urmatoarea; cum ar fi cel mai bine sa procedam, sa-si ia din 25 noiembrie concediul de risc maternal (120 zile), dupa care sa ia concediu medical de la medicul de familie respectiv medicul ginecolog pana intra in prenatal? avand in vedere ca ar urma sa nasca la inceputul lunii iunie 2014.

Va multumesc.
Buna ziua,

Trebuie sa fac un drum mai lung si trebuie sa iau un copil de 11 ani in fata,
Ce risc daca ma opreste politistul in trafic, amenda si cat e valoarea amenzii?