haideti sa imi iau si eu inima in dinti si sa scriu pe forum
va citesc de cand m-am hotarat sa dau acest examen, dar nu am scris niciodata.
nu stiu de ce, dar pur si simplu nu am scris.
poate ca mi se parea ca niciodata nu am timp destul.
dar ma simt asa (nu stiu daca e cuvantul potrivit) apropiata, de cei care au scris mai mult pe forum: carmen, thomas, camicris, sendre, doniacris, larisa, lavinia, magiunel, danielled, petra, artax, valentina, laelia, fluturas, cip, ursulet si altii
examenul mi s-a parut destul de gret
am gresit unele din neatentie, de ex.
- nedemnitatea opereaza numai fata de descendenti, nu fata de toti mostenitorii defunctului,
- achiesarea tacita am zis ca este si atunci cand partea renunta in mod expres la apel
- si la aia cu citarea, mi-e si rusine sa zic, da zic: numai in dimineata asta, cand am vrut sa fac contestatie, am vazut ca 15 zile era pentru primul termen de judecata
altele le-am gresti pentru ca am incurcat civilul cu penalul si am zis ca se ataca cu revizuire hotararile ramasa definitive in apel si prin neapelare …........
si au mai fost alea despre care stiam cu siguranta ca am citit despre ele, dar nu mai imi aduceam aminte: aia cu probele, si cine poate cere reabilitarea sau revizuirea
dar au fost cateva depre care nu stiam nimic:concursul de instigari??? si violul in concurs cu incest la majori???? stiam rilul acela cu minori dar ….... am fost panicata pentru ca mi-am dat seama ca nu le-am citit, si pur si simplu nu am putut sa ma concentrez si sa gandesc logic.
la Cedo am citit din barsan, am facut toate grilele de la promovare, de la alte examene mi se parea asa ca simt jurisprudenta curtii, si vorba lui carmen, l-am facut praf
si acul spetele. mi s-au parut grele, chiar daca am facut si eu 15. ii multumesc lui zz-man pentru jurisprudenta iccj, pentru riluri si pentru sfaturi (de fapt cu asta trebuia sa incep). am urmat sfaturile lui, cu deosebirea ca am invatat odata teoria bine. da bine. poate si pentru ca am dat pentru prima oara si la servici am lucrat numai pe comercial si civil. erau unele chestii pe care nu le-am mai citit din facultate. dupa care am inceput cu grilele de pe csm, jurisprudenta iccj si spete, spete, si iarasi spete.
- la aia cu divortul pur si simplu m-am incurcat
- la aia cu recursul incheierii premergatoare iarasi nu mai stiam am incurcat civilul cu penalul si apelul cu recursul
- teremenul de reabilitare recunosc, nu am stiut cum se calculeaza. dupa ce ati explicat aici pe forum mi se pare atat de simplu, daca as fi citit o singura data speta asta as fi retinut-o. dar nu am citit-o.
- marturia mincinoasa, desi stiam ca se consuma cand se semneaza declaratia, m-am incurcat iarasi si am pus c
- si la proc pen, cat de bine a zis larisa, trebuia sa o restitui la ala care ti-a
na ca m-am descarcat
si astea fiind zise, ma inscriu pe clasamentul karmina cu 7,65 la procurori, bucuresti