avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Activitate alexandru_grigoras

Activitate alexandru_grigoras

Răspuns la discuția BlogRoll
Am inteles.

Deci cea mai buna varianta este de o discuta in prealabil cu cei de la care voi prelua continut.
Discuție BlogRoll
Intentionez sa creez un sait de un anumit specific cu ajutorul continutului altor saituri, care sa reprezinte oarecum o centralizare / baza de date, de continut specific si care sa vina in sprijinul persoanelor interesate.

Mai exact. Pe un sait sub platforma de wordpress generez, automat - prin feedburner, articole preluate de pe alte saituri. Continutul articolului creat pe saitul meu, va contine un numar limitat de cuvinte, sa zicem 20 de cuvinte, din articolul original si in care la sfarsit cititorul va fi indemnat sa acceseze un link care il va duce catre continutul intregului articol de pe saitul autorului de unde s-a preluat o particica din articol. Totodata va fi preluata automat si o poza din articol, fara a fi in schimb stocata pe saitul meu.
De asemenea, pe saitul meu in dreptul respectivului articol, va fi identificata sursa informatiei.

Ce ma intereseaza sa cunosc, este daca incalc vreo legislatie privind drepturile de autor, chiar daca continutul pe care il preiau automat este redus si citez inclusiv sursa/autorul informatiei oferind astfel link complet catre articolul original.

Sau va trebui sa solicit in scris (mail sau alte modalitati online) acceptul de a fi preluat continut ?
Răspuns la discuția Procent achizitii prin SEAP
Nu exista praguri procentuale. Va rog sa aveti in vedere cele mentionate la art. 43,44,45,46 din hg 395
Răspuns la discuția Procent achizitii prin SEAP
Toate procedurile se desfasoara prin mijloace electronice, nemai fiind vorba de praguri procentuale minime de realizare a achizitiilor prin mijloace electronice.
Răspuns la discuția Achizitii
Toate procedurile se desfasoara prin mijloace electronice, nemai fiind vorba de praguri procentuale.
Răspuns la discuția achizitii SEAP
Buna ziua !

Pentru noi, ca operator economic, la achizitiile directe de furnizare produse nu a mai fost necesar sa incheiem si contract cu autoritatea contractanta, anuntul de atribuire pe SEAP reprezentand comanda ferma atat pentru AC cat si pentru OE.
Răspuns la discuția rog raspuns urgent
Contractul incheiat este nul.

A se vedea Art. 58 din legea 101

Art. 58. — (1) Orice persoană interesată poate solicita instanței de judecată constatarea nulității absolute a contractului/actului adițional la acesta încheiat cu încălcarea
condițiilor cerute, după caz, de legislația privind achizițiile publice, legislația privind achizițiile sectoriale sau legislația privind concesiunile de lucrări și concesiunile de servicii pentru încheierea sa valabilă, precum și repunerea părților în situația anterioară.

(2) Instanța de judecată constată nulitatea absolută totală/parțială a contractului/actului la aceasta și dispune repunerea părților în situația anterioară, în conformitate cu prevederile art. 1.254 alin. (3) din Legea nr. 287/2009, republicată, cu modificările ulterioare, în următoarele cazuri:

d) nerespectarea criteriilor de calificare și selecție și/sau a factorilor de evaluare prevăzute/prevăzuți în cadrul anunțului de participare care au stat la baza declarării ofertei câștigătoare, aceasta conducând la alterarea rezultatului procedurii, prin anularea sau diminuarea avantajelor competitive;
e) contractul a fost încheiat înainte de primirea deciziei de soluționare a contestației de către Consiliu sau de către instanță sau cu nerespectarea deciziei de soluționare a contestației
Buna ziua!

Se da urmatoarea potentiala situatie:

Autoritatea Contractanta solicita demonstrarea experientei similare sa zicem in valoare de cel putin 1000 lei prin maxim 2 contracte. Participarea la licitatie ar fi formata din 2 asociati.
Asociat 1 va prezenta un contract de 300 de lei iar Asociat 2 va prezenta un contract de 700 lei. Contractul ce urmeaza a fi prezentat de Asociat 2 a fost indeplinit in proportie 50% de catre Asociat 2, restul fiind indeplinit de catre o alta societate care intamplator este Asociat 1.

Intrebare:
Cum ar interpreta autoritatea contractanta potentiala situatie data ? S-ar considera indeplinita cerinta privind experienta similara prin prezentarea de maxim doua contracte care sa depaseasca valoarea de 1000 lei sau A.C. va lua in considerare din contractul prezentat de Asociat 2 doar 50% din valoare adica 350 de lei, ceea ce per total ar insemna neindeplinirea cerintei.
Se da urmatoarea situatie.
Am participat la o procedura de cerere oferta pentru executia unor lucrari. In urma analizarii documentelor in timp mi-au fost solicitate clarificari. La ultima clarificare solicitata din pacate am venit cu raspunsul la autoritatea contractanta dupa termenul limita impus. In aceasta situatie oferta a fost declarata neconforma si declarat castigator cel de pe locul 1. Intre timp s-a facut contestatie iar CNSC a obligat autoritatea contractanta de a reevalua ofertele depuse.
Ulterior, autoritatea contractanta, prin adresa ne solicita (sub alta forma scrisa dar cu acelasi sens/rezultat) din nou raspunsul la clarificarea pe care initial nu am aduso in timp util cat si prelungirea valabilitatii ofertei si a scrisorii de garantie bancara. De aceasta data am raspuns in termenul limita solicitat. Trece timpul si primim adresa precum ca suntem declarati neconformi in urma initialei adrese pe care nu am depuso la termen iar castigatorul este un alt operator economic fata de cel initial declarat.
In aceasta situatie, pentru ce mi-au mai fost solicitate clarificari ulterioare atat timp cat ultimul meu raspuns nu a fost luat in considerare si s-a tinut cont tot de adresa care nu a fost transmisa la timp ?
Astept un raspuns sa fiu si eu lamurit, oricum nu fac contestatie ca valoarea ofertei noastre este clasata pe ultimul loc.
Buna ziua!
Sunt interesat sa sprijin un ONG prin donarea a doua statii de emisie-receptie cat si de carti de specialitate.
Cum pot face acest lucru ? Fac o hartie prin care subsemnatul isi da consimtamantul ca doneaza respectivele produse sau cum ?
Merg mai departe cu ideea si ma gandesc ca tot ceea ce doresc sa donez nu am documente doveditoare (chitante) precum ca respectivele obiecte ar fi fost in proprietatea mea. Cum pot proceda in mod corect?