avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Raspuns clarificare neluat in seama
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Raspuns clarificare neluat in seama

Se da urmatoarea situatie.
Am participat la o procedura de cerere oferta pentru executia unor lucrari. In urma analizarii documentelor in timp mi-au fost solicitate clarificari. La ultima clarificare solicitata din pacate am venit cu raspunsul la autoritatea contractanta dupa termenul limita impus. In aceasta situatie oferta a fost declarata neconforma si declarat castigator cel de pe locul 1. Intre timp s-a facut contestatie iar CNSC a obligat autoritatea contractanta de a reevalua ofertele depuse.
Ulterior, autoritatea contractanta, prin adresa ne solicita (sub alta forma scrisa dar cu acelasi sens/rezultat) din nou raspunsul la clarificarea pe care initial nu am aduso in timp util cat si prelungirea valabilitatii ofertei si a scrisorii de garantie bancara. De aceasta data am raspuns in termenul limita solicitat. Trece timpul si primim adresa precum ca suntem declarati neconformi in urma initialei adrese pe care nu am depuso la termen iar castigatorul este un alt operator economic fata de cel initial declarat.
In aceasta situatie, pentru ce mi-au mai fost solicitate clarificari ulterioare atat timp cat ultimul meu raspuns nu a fost luat in considerare si s-a tinut cont tot de adresa care nu a fost transmisa la timp ?
Astept un raspuns sa fiu si eu lamurit, oricum nu fac contestatie ca valoarea ofertei noastre este clasata pe ultimul loc.
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2013
alexandru_grigoras, utilizator
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 13:38, 22 Iulie 2013
Este o eroare a AC.
Daca vi s-au solicitat clarificari pe acelasi obiect nu mai puteati fi descalificati ca nu ati raspuns initial in termen.
Nu se pot cere clarificari pe o oferta deja neconforma.
Daca CNSC a dispus reevaluarea ofertelor, inclusiv a dvs. si a anulat raportul procedurii, implicit a anulat si rezultatul analizei initiale. Ca urmare, se cer noi clarificari, iar conformitatea ofertei se stabileste pe baza noii analize, nu a celei vechi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare ce modifica total decizia cnsc lemontee lemontee Buna ziua, La o procedura de achizitie publica de prestari servicii, o societate a fost desemnata castigatoare, s-a depus contestatie la CNSC, care le-a ... (vezi toată discuția)
Plangere admisa cu privire la anularea deciziei cnsc IUSTINA PETECUTA IUSTINA PETECUTA Va rog sa imi raspundeti care ar fi calea de urmat in urmatoarea situatie: Un ofertant a depus contestatie in cadrul unei proceduri de achizitie., iar CNSC a ... (vezi toată discuția)
Documente de calificare incomplete dddimitriu dddimitriu In urma cererii de oferta publicate pe SEAP, am participat la o licitatie a carui [b]castigator [/b](un SRL) are, conform procesului-verbal, [b]documentele de ... (vezi toată discuția)