avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai Costache

Activitate Mihai Costache

daca nu v-a fi declarat neconstitutionala :)

exista 2 avize negative din partea CE in 2 dosare deschise pe rolul Curtii de Justitie a UE - cauza Galioto si caua di Donna - referitor la costurile prealabile ale medierii (sau ale informarii, stiut fiind faptul ca deja se solicita bani ptr emiterea acelui certificat de informare). Directiva Europeana ce prevede medierea deja se interpreteaza in sensul ca medierea / informarea contra cost nu sunt in obiectivele Directivei si ca incalca dreptul la liberul acces la justitie.

Drept efect imediat al acestor avize negative, Curtea Constitutionala a Italiei a declarat neconstitutionala o prevedere asemanatoare cu cea romana, este adevarat ca motivul de baza nu era in costurile medierii ci o chestiune procedurala dar motivele sale pe fondul problemei se preteaza si la CT Romaniei.

Desi medierea are viitor, obligativitatea ei nu cred ca va subzista ramine de vazut.
nu este ilegal deoarece actioneaza in baza contractului dintre firma si asigurat. dvs sunteti tert fata de respectivul contract.
se poate cerceta si fara prezenta lui insa politia nu va fi doritoare sa rezolve dosarul repede. este modalitatea lor de a va pedepsi ptr faptul ca ati minti in vederea acoperirii unei infractiuni. in locul tau nu as astepta prea rapid primirea permisului de conducere.
singura sansa este ca tu si celalalt sa aveti aceeasi declaratie in sensul ca cel plecat in italia conducea masina.
parchetul ni este obligat sa disjunga cauza insa puteti incerca.
oricum, ai nevoie de un avocat care sa se descurce in problemele procedurale penale.
Răspuns la discuția suspendare permis
plinegera se depune la judecatoria in carei jurisdictie s-a savirsit fapta.
aveti nevoie de un martor iar martorul precizat de pv (care va fi citat cu mandat de aducere) sa isi retraga declaratia data in fata agentului.
nu conteaza data savirsirii faptei ci data aplicarii circumstantei (adica data la care se acopera prejudiciul). daca nu ati achitat prejudiciul pina la data declararii ca neconstitutional a art 74/1, atunci nu mai beneficiati de aceasta prevedere.
Răspuns la discuția Urmarire penala - recuzare
de unde stiti ca recuzarea a fost admisa? daca a fost respinsa, este legal ca cercetarile sa fie facute de acelasi politist, cel mai probabil asa s-a intimplat.
puteti astepta sa fiti chemat in judecata de catre firma de asigurari si in cadrul procesului va veti putea face apararile necesare raportat la continutul dosarului de dauna.
complicii pot primir aceeasi pedeapsa ca si autorul faptei. in functie de circumstantele reale si cele personale (loc de munca, studii, colaborare cu politia, etc) se poate reduce pedeapsa sau chiar sa se dea suspendarea executarii acesteia.
au dat curs plingerii dvs - au trimis dosarul parchetului competent sa o solutioneze. De aceea exista procedura penala - fiecare parchet are competenta lui bine determinata, nu poate face lucrari in dosare de competenta altor unitati.

au procedat legal.
Răspuns la discuția cercetare dosar penal
nu va poate acuza de furt atit timp cit nu exista dovezi. cel mai bine ar fi sa spuneti tot despre contabilitatea dubla, sa faceti copii de pe registrul ce il tineati si de pe alte documente ca sa pe predati politiei.
asta ar trebui sa rezolve problema furtului si sa-l duca in evaziune fiscala. Nu uitati sa spuneti ca patronule este cel care v-a obligat sa faceti asemenea registre si tot el verifica zilnic platile si incasarile, luind banii in mod fizic la finalul fiecarei zile.