avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dosar dauna de care nu aveam cunostinta!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dosar dauna de care nu aveam cunostinta!

Buna ziua,

Ieri m-am trezit acasa cu o adresa de la o companie de asigurari care ma someaza sa ma prezint in termen de 15 zile de la primire la sediul lor in vederea platii unei sume ca urmare a unui dosar de dauna din luna iunie….am inundat un vecin. Suma e foarte mare in raport cu ce s-a intamplat la momentul respectiv + ca eu m-am inteles cu proprietarul sa ii platesc toate daunele survenite imediat ce pot fi evaluate pertinent( dupa ce se usuca). Vecinul meu a fost deacord cu mine, dar pe partea cealalta si-a contacta firma de asigurari...mai mult ca sigur nu in 24h cum prevede contractul acestor polite (dar cum demonstrez).

Problema mea e ca toata evaluarea s-a facut fara a avea si eu posibilitatea sa fiu de fata sau sa fiu reprezentat…nimeni un m-a contactat in acest sens, DESI locuiam in acelasi imobil, vecinal avea telefonul meu si stia de unde s ama ia.

Acum sincer nu prea vreau sa platesc ceva ce din punctul meu de vedere nu e corect evaluat + ca eu la momentul respectiv detineam o polita care putea sa-l despagubeasca si de care in acest moment nu mai pot face uz.

Are sanse firma de asigurari in instanta in aceasta speta tinand cont de cele spuse de mine mai sus si de faptul ca nu am luat la cunostinta de nimic la momentul intocmirii dosarului de dauna?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 17:37, 22 Noiembrie 2012
puteti astepta sa fiti chemat in judecata de catre firma de asigurari si in cadrul procesului va veti putea face apararile necesare raportat la continutul dosarului de dauna.
Ok, asta stiu...ceea ce nu stiu este...poate o companie de asigurari sa deschida un dosar dauna imobil, sa evalueze, sa aprobe si sa plateasca daunele constatae fara sa fiu si eu de fata, reprezentat sau sa mi se aduca la cunostinta ?
Nu e putin cam ilegal ? Daca inspectorul e dragut ii poate da bani si pt ce nu are nevoie...sau poate supraevalua...
nu este ilegal deoarece actioneaza in baza contractului dintre firma si asigurat. dvs sunteti tert fata de respectivul contract.
Ca sunt eu tert fata de respectivul contract e o alta discutie....dar nu pot sa cred ca un evaluator ma poate pune sa platesc ex. 2000 ron(pt asa spune polita) pentru varul din 2 camere fara sa fiu avizat inainte.
E absurd si inechitabil
Calitatea dv. este de vinovat prin culpa de producerea daunei.Asta nu inseamna ca suma/devizul intocmit, care a stat la baza despagubirii, nu este verificabil/contestabil de catre dv. si in aceasta idee sunteti convocat la sediul asiguratorului, pentru o sedinta de conciliere.In urma acesteia, daca nu conveniti amiabil, aveti posibilitatea sa contestati in instanta, proband prin expertiza tehnica, o alta suma decat cea pretinsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta mihaela495 mihaela495 Buna ziua, Intentionand sa inchei o asigurare facultativa a locuintei, am o nelamurire legata de suma asigurata mai exact nu stiu cum se stabileste. M-ar ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o asigurare de bunuri jacqueline_k jacqueline_k Buna seara! As dori un sfat in urmatoarea speta legata de o polita de asigurare bunuri: un bun este asigurat cu o suma de x lei. Are loc un incendiu, bunul ... (vezi toată discuția)
Notificare debit iulianmarian iulianmarian Am si eu urmatoarea problema: in data de 10.10.2008 am incheiat un antecontract de vanzare cumparare al uni camion marca volvo mi-a facut plata partiala urmand ... (vezi toată discuția)