avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Activitate danielbks

Activitate danielbks

Buna ziua. Pe data de 1 dec am sustras din incasarile zilnice la locul de munca suma de 3000 lei, astfel fiind depusa o plangere impotriva mea. In jurul datei de 20dec am returnat prejudiciul creat, fara sa fiu contact de cineva de la politie.
Ulterior am fost chemat la declaratii urmand maine sa am intalnirea respectiva. Nu am alte inscrisuri in cazier si as dori sa stiu cateva lucruri daca se poate
1. Care este mersul normal in urmatoarea perioada, la ce ar trebui sa ma astept si care sunt posibilele actiuni
2. in ce masura pot primi interdictie de a parasi tara ( am primit un contract demunca in strainatate incepand cu sf feb, inceputul lunii martie). ar trebui sa accept sau sa refuz contractul?
3. Am incredere ca se va incheia cu o amenda administrativa . cam care este cuantumul ei?

Va multumesc pentru ajutor
Răspuns la discuția furt sau delapidare?
Update de situatie:
Sunt aproape 2 saptamani de la incident, si in acest timp s-au mai petrecut cateva lucruri. In primul rand Am discutat fata in fata cu un manager de zona de la care am inteles ca plangerea s-a transmis catre politie. Eu nu am fost contactat , chemat de nimeni deocamdata pentru vreo declaratie ceva. Tot acelasi manager de zona practic m-a amenintat ( nu stiu cu ce ) cu un termen limita de returnare a banilor ( desi i-am precizat ca sunt in curs de aprobare a unui credit pentru acest lucru si dureaza cateva zile). O alta problema este practic faptul ca eu nu am primit nici un proces verbal cu predarea cheilor de exemplu, nici incheierea contractului de munca , nimic. Ca sa nu mai vorbesc de drepturile salariale. Oricum in perioada urmatoare cel tarziu saptamana viitoare banii vor fi returnati. Ce acte ar trebui sa cer?
Răspuns la discuția furt sau delapidare?
Multumesc
Răspuns la discuția furt sau delapidare?
din pacate nu imi permit un avocat in acest moment. cu toata stima, ce inseamna solutionarea in prima instanta? daca plata vine in sa spunem 15 zile 20 zile exista posibilitatea retragerii plangerii?
Răspuns la discuția furt sau delapidare?
Am promis ca revin cu un raspuns. Din pacate nu s-a putut ajunge la o intelegere amiabila, si deci va fi formulata o plangere. As dori sa intreb din experienta pe care o detineti care sunt timpii acestui act? de la formularea plangerii pana la audiere samd. As dori sa stiu care este punctul pana la care se poate spune ca s-a recuperat dauna? daca plangerea este deja facuta si dauna se restituie cum pot decurge lucrurile. Vreau sa stiu cat timp am sa inapoiez banii fara sa existe consecinte prea grave. Multumesc
Răspuns la discuția furt sau delapidare?
Va multumesc pentru sfaturi, sper la o intelegere amiabila si voi reveni cu rezultatul pe acest forum maine. Din pacate fapta mea nu are justificare, si toate evenimentele actuale au fost ca un fitil pentru acest lucru, care a explodat in cel mai rau fel posibil. Oricare ar fi rezultatul responsabilitatea este a mea. As dori totusi daca se poate sa stiu , in cazul in care va exista o plangere ce se poate intampla mai departe.
Răspuns la discuția furt sau delapidare?
sunt constient de acest lucru, si as prefera ca in urma discutiei de maine cu angajatorul sa putem ajunge la o actiune disciplinara asupra mea fara o plangere penala. Exista vreun termen pe care sa il pot folosi in discutia respeciva sau tine doar de persoana in cauza si de modul in care doreste ea sa rezolve situatia?
Am luat recent din incasarile zilnice suma de 3000 ron pe care nu pot sa ii pun inapoi momentan, si angajatorul stie despre acest lucru. as dori un sfat va rog in legatura cu aceasta problema. Nu s-a mai intamplat, a fost o ratacire de moment pe care as dori sa o rezolv daca este posibil cu responsabilitate si fara actiuni grave. Ma intereseaza unde se incadreaza fapta, daca exista posibilitatea de a rezolva problema intern in unitate si care ar fi aceasta, ce se poate intampla in cazul unei plangeri si care sunt optiunile . Multumesc