avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intrebari dosar delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intrebari dosar delapidare

Buna ziua. Pe data de 1 dec am sustras din incasarile zilnice la locul de munca suma de 3000 lei, astfel fiind depusa o plangere impotriva mea. In jurul datei de 20dec am returnat prejudiciul creat, fara sa fiu contact de cineva de la politie.
Ulterior am fost chemat la declaratii urmand maine sa am intalnirea respectiva. Nu am alte inscrisuri in cazier si as dori sa stiu cateva lucruri daca se poate
1. Care este mersul normal in urmatoarea perioada, la ce ar trebui sa ma astept si care sunt posibilele actiuni
2. in ce masura pot primi interdictie de a parasi tara ( am primit un contract demunca in strainatate incepand cu sf feb, inceputul lunii martie). ar trebui sa accept sau sa refuz contractul?
3. Am incredere ca se va incheia cu o amenda administrativa . cam care este cuantumul ei?

Va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Vioricamea1 , utilizator 20:54, 21 Ianuarie 2020
Buna ziua !
1. Cercetare penala , urmarire penala si eventual instanta de judecata.
La restul intrebarilor consider nu va poate raspunde nimeni corect in afara organelor judiciare de urmarire penala si judecata.
Avand insa in vedere cele scrise de dumneavoastra coroborate cu antecedenta si prevederile legii penale, consider ca veti primi o amenda penala sau a suspendare a executarii pedepsei.
Restituirea sumei luate si caoperirea prejudiciului,coroborata cu eventuala dvs recunoastere a faptei ,pot duce fie la aplicarea unei pedepse reduse cu 1/3 conform prevederilor art.320/1 c.pr.pen ,cu suspendarea executarii conform art.81 c.pen
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
la 3ooo lei delapidati si pusi la loc> amenda penala.
cine stie, cu putin noroc, chiar NUP / SUP
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
ContSters185920, utilizator
Solicitati partii vatamate un inscris din care sa rezulte ca nu se constituie parte civila, ca nu are nici un fel de pretentii de la dumneavoastra si nu doreste continuarea procesului penal.

Desi retragerea plangerii nu are efecte din punct de vedere al procedurii, o asemenea pozitie procesuala a partii vatamate va poate fi utila in circumstantiere.

Depuneti personal sau prin avocat o cerere/memoriu la Parchet, prin care solicitati sa se dispuna neinceperea urmaririi penale, deoarece fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni, si aplicarea unei sanctiuni administrative.

Aduceti ca argument prejudiciul minor (raportat la patrimoniul unei societati comerciale) care a si fost recuperat in intregime.

Ar fi bine daca motivele pentru care ati sustras suma de bani ar putea fi si ele invocate in favoarea dumneavoastra (daca ati avut nevoie pentru doctor, pentru plata unor facturi, a unor datorii scadente etc.).
BIU"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare kokobelo007 kokobelo007 buna ziua.am un amic care e inculpat intr un proces penal art 208 alin 1-art 209 alin 1 lit a si g,este la prima fapta nu are cazier care ar fi ... (vezi toată discuția)
Amenzi picika picika buna ziua care este diferenta intre amenda administritiva si amenda penala? multumesc (vezi toată discuția)
Prima abatere la un furt dintrun bar? roland13 roland13 Sunt disperat si nu stiu ce sa mai fac am 30ani si doi copii acum 8 luni am intrat intrun bar si am furat 5000 ron.Dupa 2 luni ma suna la tel un agent de ... (vezi toată discuția)