avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt sau delapidare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt sau delapidare?

Am luat recent din incasarile zilnice suma de 3000 ron pe care nu pot sa ii pun inapoi momentan, si angajatorul stie despre acest lucru. as dori un sfat va rog in legatura cu aceasta problema. Nu s-a mai intamplat, a fost o ratacire de moment pe care as dori sa o rezolv daca este posibil cu responsabilitate si fara actiuni grave. Ma intereseaza unde se incadreaza fapta, daca exista posibilitatea de a rezolva problema intern in unitate si care ar fi aceasta, ce se poate intampla in cazul unei plangeri si care sunt optiunile . Multumesc
Cel mai recent răspuns: danielbks , utilizator 23:11, 14 Decembrie 2010
Este delapidare .
Va sfatuiesc sa puneti suma la loc inainte ca sa duceti rabdarea angajatorului la extreme si sa va faca plangere penala , ptr ca atunci situatia nu va fi roz ptr dvs . Veti avea si dosar penal si veti fi si obligat la restituirea sumei traficate .
Parerea mea este ca prima optiune e cea favorabila ptr dvs .
Dar ramane la latitudinea dvs sa procedati in consecinta .
Intelegeti-va amiabil cu angajatorul sa va retina din salariu sau ceva.
Nu stim unde se incadreaza fapta pana nu ne spuneti care sunt atributiile dvs. de serviciu.
Depinde daca dvs. aveati calitatea de gestionar , ( cu atributii de incasat banii sau nu ) Incadrarea este de delapidare , daca aveti in atributiile de serviciu incasarea banilor , sau de furt , in caz contrar .
Eu zic sa incercati sa va intelegeti cu angajatorul pentru a nu depune plangere .
Incercati sa-i imprumutati de undeva sa-i restituiti.
sunt constient de acest lucru, si as prefera ca in urma discutiei de maine cu angajatorul sa putem ajunge la o actiune disciplinara asupra mea fara o plangere penala. Exista vreun termen pe care sa il pot folosi in discutia respeciva sau tine doar de persoana in cauza si de modul in care doreste ea sa rezolve situatia?
Pozitia ghiocelului , regrete, rugaminti sincere de iertare, angajament ferm de restituire.
Cam asta cred ca ar fi reteta.

Alte discuții în legătură

Se poate primi amenda penala pentru infractiunea de inselaciune? fentzeliulian fentzeliulian Buna ziua! Se poate primi amenda penala pentru infractiunea de inselaciune? (vezi toată discuția)
Pedeaspsa cu amenda in cazul achitarii prejudiciului inselaciune Gherman Adrian Gherman Adrian Buna In cazul in care o instanta de judecata pronunta o hotarare de condamnare cu executare iar pana la recurs se recupereaza prejudiciul in totalitate se ... (vezi toată discuția)