avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Activitate utilizator2011

Activitate utilizator2011

Este posibil si mai ales este legal ca o persoana sa semneze un document, un angajament de plata prin care decide sa achite c/v unui credit detinut in prezent de o alta persoana? Daca este posibil, in cazul in care "noul titular al creditului" daca se poate numi asa are probleme legate de plata ratelor la scadenta convenita, nu le mai achita deloc, sau in caz de deces, vechiul titular al creditului mai poate fi urmarit de recuperatorii de credite? Mai are vreo legatura cu acel credit, sau odata ce acel angajament de plata a fost semnat este practic exonerat de orice obligatie de plata?
Mentionez doua lucruri si anume: acest credit este acum in evidenta recuperatorilor de credit, iar "noul titular al creditului" este de fapt adevaratul beneficiar al creditului respectiv, doar ca la momentul contractarii creditului, banca nu i l-a acordat. Din pacate nu se poate dovedi acest lucru decat prin faptul ca de-a lungul timpului apar plati de la respectiva persoana in evidentele recuperatorului de credit.
Sper ca m-am facut inteles. Multumesc anticipat pentru orice sugestie sau raspuns care m-ar putea ajuta la solutionarea problemei.
Este vorba de nerespectarea unui contract de credit-neachitarea ratelor, iar firma care se ocupa de recuperarea creantelor a trimis o instiintare in care se mentioneaza ca se va incepe procedura de executare silita. Tinand cont ca titularul contractului de credit nu detine bunuri mobile sau imobile,doar venituri salariale, va rog sa-mi comunicati in ce va consta procedura de executare silita, si cum va fi aplicata. Mentionez ca rudele de gradul 1 detin bunuri imobile(ma refer aici la parinti, frati si sot). Executarea silita poate fi aplicata asupra rudelor mentionate, in cazul dat? Multumesc
In urma cu 3 ani a fost contractat un credit bancar- persoana fiziza- si nu a mai fost achitata nicio rata in ultimii 2 ani. In conditiile in care persoana care a contractat creditul nu detine nicio proprietate, obtine doar venituri din salarii, in ce mod se va aplica procedura de executare silita? este posibila inceperea acestei proceduri?