avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate alexandra grecu

Activitate alexandra grecu

blue ray a scris:

Ok, sunt 20 de locuri. De ce va dezamageste asta ? Va fi concurenta mai mare pe loc, lucru absolut benefic. Muncesti mai mult, esti mai bun decat ceilalti, ai si bafta de rigoare, esti intre primii 20 si gata. Corect?

Am mai spus asta, examenul de admitere in magistratura se organizeaza cand, daca si in conditiile in care sistemul judiciar are nevoie de el. Aprecierea nevoilor sistemului se face de cei care au in administrare sistemul. Așa e normal. Evident, oricine poate comenta pe tema asta, pe baza informatiilor (mai mult sau mai putin complete ori corecte), insa orice altă apreciere (decât cea oficială) conteaza mai putin, eventual deloc.
Examenul nu reprezintă un eveniment organizat in scopul satisfacerii intereselor celor doritori de a accede in magistratura, ci, cum spuneam, strict ale sistemului. Chestiunea asta trebuie inteleasa de toti. Vrei sa fii magistrat? Te adaptezi nevoilor sistemului asa cum sunt ele apreciate la momentul dat.

Spor la treaba si bafta maxima!:coffee:

tu la cate locuri ai candidat? aminteste-ti si scuteste-ne!
Răspuns la discuția Admitere INM august 2011
dar, revin de ce sunteţi de acord că la grila 81 cea cu complicele anterior -profesor al vixctimei iar autorul violului prieten cu proful , de ce este corect b) adică 197 alin 2 ; eu ziceam ca e c) adică 197 alin 1 cp forma tip
eu zic că nu
scuze era vb de grila 81 cea cu complicele anterior profesor iar autorul violului prieten cu proful ; eu ziceam c) adică 197 alin 1 cp; la 88 nu am dubii
Patrick_ a scris:

m13d a scris:

88. Infractiunea de seductie poate fi savarsita cu:
a) intentie directa
b) intentie indirecta
c) praeterintentie

Raspuns corect a)
Dar b) - . Intenţia indirectă ar putea exista atunci când autorul, necunoscând exact vârsta victimei, a admis posibilitatea ca aceasta să nu fi împlinit vârsta de 18 ani. - G. Antoniu

Nici eu nu inteleg de ce nu poate fi si indirecta.
In afara de cazul spui de Antoniu, ar mai putea sa fie si cazul in care faptuitorul, promite casatorie, fiindu-i fiindu-i indiferent daca raportul sexual se va consuma, dar acceptand ideea de a se produce.

dacă nu a determinat-o la rap sex prin promisiuni mai e infracţiune in cazul in care are peste 15 ani?
daca nu acunoscut varsta victimei - a fost in dubiu nu se aplică regula in dubio pro reo?
intrebam si eu de ce e corect răspunsul b) şi nu c) la întrebarea 88
Patrick_ a scris:

[Eu afirm ca "orice infractiune are subiect pasiv".
Nu e adevarat?

eu nu am vreau sa discut in contradictoriu cu tine poti sa ramai la parerea ta nu-i nici o problema ptr. mine ; nu sunt acasa sa am cartile in fata si sa-ti spun pagina la care sa citesti dar cu siguranta ai intalnit si in civil si in penal explicatia unor termeni in sensul larg (uzual ) si in sensul restrans ;ia gandeste-te fara un subiect general mai poate fi vorba de infractiune ? a vorbi de societate ca unic subiect pasiv un fel de pleonasm
isis23 a scris:

Executron a scris:
[

Multumesc ,,,,dar ma refeream la raspunsul dat de Udroiu care ar fi corect , ca infractiunea de perversiune sexuala , este bilaterala si nu ,,POATE fi bilaterala."
Si in conditiile astea am intrebat . Cand perversiunea se realizeaza cu un animal sau Doamne iarta-ma ce , este bilaterala ? Ca sa fiu de acort cu Udroiu ca este numai bilaterala

@isis raspunsul la intrebarea 89 b) ar fi fost exculs daca ar fi avut in continut adverbul "totdeauna" altfel se ia regula de baza mai ales ca intrebarea se refera la infractiunea tip
Patrick_ a scris:

alexandra grecu a scris:

ai vazut in vreun proces penal societatea participand ca parte vatamata? in acest sens trebuie inteleasa intrebarea

Normal. :)
Intr-un proces de prostitutie, interesele subiectului pasiv, a societatii sunt aparate de procuror prin exercitarea actiunii penale si tragerea la raspundere a infractorului.
Vrei sa spui ca exista vreo infractiune care sa nu apere vreo valoare sociala?

Intrebarea nu trebuie intelesa intr-un sens sau altul.
Trebuia sa o puna asa cum trebuie.
Exista subiect pasiv special si subiect pasiv general.
Cel special poate lipsi. Dar cel general niciodata.
Parerea mea.

ai punctat f. bine : infractiunile au un subiect pasiv general - societatea si un subiect pasiv concret ; sensul uzual al termenului are in vedere subiectul pasiv concret,special
isis23 a scris:

Sa imi explice cineva , cum este infractiune bilaterala perversiunea sexuala cand este savarsita , nu cu o persoana , ci cu animal sau cu un cadavru ?
Anybody ????:D

cu privire la ultima parte a intrebarii - perversiunea asupra unui cadavru cred ca e 319 cp- profanare de morminte ;- ciudata incadrarea dar nu exista alt text de lege
Patrick_ a scris:

alexandra grecu a scris:

ba da, cu exceptia infractiunilor bilaterale cand subiectul pasiv este societatea

Exact. :)
Deci avem subiect pasiv si in acest caz: societatea.
Nu ar trebui sa fie corecta varianta c).

ai vazut in vreun proces penal societatea participand ca parte vatamata? in acest sens trebuie inteleasa intrebarea