Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Ok, sunt 20 de locuri. De ce va dezamageste asta ? Va fi concurenta mai mare pe loc, lucru absolut benefic. Muncesti mai mult, esti mai bun decat ceilalti, ai si bafta de rigoare, esti intre primii 20 si gata. Corect?
Am mai spus asta, examenul de admitere in magistratura se organizeaza cand, daca si in conditiile in care sistemul judiciar are nevoie de el. Aprecierea nevoilor sistemului se face de cei care au in administrare sistemul. Așa e normal. Evident, oricine poate comenta pe tema asta, pe baza informatiilor (mai mult sau mai putin complete ori corecte), insa orice altă apreciere (decât cea oficială) conteaza mai putin, eventual deloc.
Examenul nu reprezintă un eveniment organizat in scopul satisfacerii intereselor celor doritori de a accede in magistratura, ci, cum spuneam, strict ale sistemului. Chestiunea asta trebuie inteleasa de toti. Vrei sa fii magistrat? Te adaptezi nevoilor sistemului asa cum sunt ele apreciate la momentul dat.
Spor la treaba si bafta maxima!:coffee:
m13d a scris:
88. Infractiunea de seductie poate fi savarsita cu:
a) intentie directa
b) intentie indirecta
c) praeterintentie
Raspuns corect a)
Dar b) - . Intenţia indirectă ar putea exista atunci când autorul, necunoscând exact vârsta victimei, a admis posibilitatea ca aceasta să nu fi împlinit vârsta de 18 ani. - G. Antoniu
Nici eu nu inteleg de ce nu poate fi si indirecta.
In afara de cazul spui de Antoniu, ar mai putea sa fie si cazul in care faptuitorul, promite casatorie, fiindu-i fiindu-i indiferent daca raportul sexual se va consuma, dar acceptand ideea de a se produce.
[Eu afirm ca "orice infractiune are subiect pasiv".
Nu e adevarat?
Executron a scris:
[
alexandra grecu a scris:
ai vazut in vreun proces penal societatea participand ca parte vatamata? in acest sens trebuie inteleasa intrebarea
Normal. :)
Intr-un proces de prostitutie, interesele subiectului pasiv, a societatii sunt aparate de procuror prin exercitarea actiunii penale si tragerea la raspundere a infractorului.
Vrei sa spui ca exista vreo infractiune care sa nu apere vreo valoare sociala?
Intrebarea nu trebuie intelesa intr-un sens sau altul.
Trebuia sa o puna asa cum trebuie.
Exista subiect pasiv special si subiect pasiv general.
Cel special poate lipsi. Dar cel general niciodata.
Parerea mea.
Sa imi explice cineva , cum este infractiune bilaterala perversiunea sexuala cand este savarsita , nu cu o persoana , ci cu animal sau cu un cadavru ?
Anybody ????:D
alexandra grecu a scris:
ba da, cu exceptia infractiunilor bilaterale cand subiectul pasiv este societatea
Exact. :)
Deci avem subiect pasiv si in acest caz: societatea.
Nu ar trebui sa fie corecta varianta c).