avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Activitate Floexe

Activitate Floexe

Faci o inventariere legală, prin executor judecătoresc, ceri la instanță ordonanță președențială, fără citarea părților, prin avocat evident. Iar pv de inventar întocmit de executorul judecătoresc e tot ce ai nevoie pentru a conserva bunurile, sau eventual alte valori. succes
Și ar fi vreo variantă ? Ceva de genul, ultimele 2 luni lucrate aici ?
Întrebare pentru un specialist în domeniu : dacă soția mea a lucrat în ultimii ani în străinătate, poate beneficia de indemnizația de creștere copil în țară ? Deci dacă a avut 1500 lire salariu, poate primi în țară 1275 lire (sau contravaloare în lei) ?
Da, este corect ce afirmați, doar faptul că a-ți stabilit deja cotele 1/4 din cota de 1/2 a defunctei, cred că e prematur.
Gi-jane2 te-ai grăbit puțin cu răspunsul, dat fiind faptul că decesul a survenit cu 4 ani în urmă se poate lua în considerare acceptarea tacită a moștenirii precum și renunțarea tacită. După cum ni s-a explicat, părerea mea ar fi că tatăl și fiul rămas în apartament mai au dreptul la cota de 1/2 ce se împarte moștenitorilor, asta referitor la moștenire, pentru că ipotecare evident că nu poate face fără dezbaterea succesiunii.

gi-jane2 a scris:

Nu aveti de ce sa va grabiti cu dezbaterea succesiunii. Dupa aia, isi poate vinde cota cui vrea si dansul va avea cea mai mare cota din ap, 1/2 lui plus 1/4 mostenire dupa mama dvs.. asa ca ramaneti asa ca nu poate face nimic, nu o poate instraina si nu o poate ipoteca.
Daca insista , va trebui sa ceara el sa se dezbata succesiunea la notar , iar daca nu va intelegeti, in instanta.. va trebui sa va citeze.
Daca a cunoscut-o recent, mi se pare cam devreme pt a lua astfel de hotarari. Luati in calcul ca tatal sa aiba ceva probleme de discernamant.




Simpla notificare nu suspendă curgerea prescripției. Oare de unde le scoateți ??? Doar un act de executare, o plată voluntară, recunoașterea creanței sau starea de insolvență constatată de un executor judecătoresc. Scuze moderatorilor, cred că sunt puțin offtopic.
Poate ar fi binevenită o plângere penală împotriva executorului pentru abuz în serviciu. Prejudiciul ar exista din câte spuneți. Iar onorariul executorului este proporțional cu sumele încasate (cel puțin teoretic...), la care se adaugă sumele pentru lucrările efectuate.
Răspuns la discuția Vecini violenti
Parul, singurul lucru recomandat și care funcționează în astfel de cazuri. Juridic o să ajungeți pe medicamente până rezolvați problema.
Răspuns la discuția Divort pe cale amiabila
Puteți cere ajutor public judiciar pentru plata onorariului de avocat conform OUG nr. 51/2008.
Răspuns la discuția reclamatie csa
Nu se mai pot depune reclamații online ?? Acum trei luni se putea, acum nu mai pot accesa pagina.