avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Activitate sherpishoru

Activitate sherpishoru

rosu gheorghe a scris:

freeelis a scris:

kappauser a scris:

Angajatorul va poate “obliga” sa primiti banii intr-un cont bancar.
Nu poate sa va oblige insa sa folositi serviciile unei anumite societati bancare.
D-voastra aveti dreptul sa va alegeti banca.


Care este prevederea legala care obliga la asa ceva?


De regula angajatorului nu-i trebuie parghii legale sa te oblige sa accepti un moft de-al lui; el are o arma perversa care se numeste SANTAJ.


Santajul la care faceti referire e folosit de firmele care au un rulaj mare de personal, care pun pret mai mare pe cheltuielile cu angajatii decat cu fidelizarea angajatilor, pe principiul "sunt o multime care asteapta sa fie angajati, asa ca ca daca nu iti convine <<URMATORUL!!!>>"...ca atat ii duce capul, sau, chiar le merge bine asa.

Revin cu intrebarea:
In ce conditii ar putea fi posibil sa nu ai alta varianta decat sa accepti sa iti deschizi un cont la banca pe care o agreeaza angajatorul?
kappauser a scris:

Angajatorul va poate “obliga” sa primiti banii intr-un cont bancar.
Nu poate sa va oblige insa sa folositi serviciile unei anumite societati bancare.
D-voastra aveti dreptul sa va alegeti banca.

As vrea sa demontez cat mai mult posibil din argumentele pe care angajatorii le aduc cand solicita angajatilor lor trecerea la alta banca, de regula "agreeata" de angajator.
Pe mine personal ma multumeste raspunsul primit de la kappauser, consider normal sa imi pot alege banca cu care sa lucrez, la fel cum si agentii economici sunt liberi sa faca acelasi lucru. Dar pentru a demonta "povestile" angajatorilor am nevoie de mai mult decat atat, si anume de raspunsuri "oficiale" ale consultantilor din domeniu, si asta fara sa aduc vreo ofensa celor care deja au raspuns mai inainte.

Argumentul 1: "Contabilitatea, care lucreaza cu niste soft-uri (NASA?), doamne, nu stiti voi, e complicat, cresc costurile sa plateasca salariul la alta banca => e musai sa iti faci cont la noua banca"
Argumentul 2: "E politica firmei sau a grupului (in cazul in care e o multinationala)"
Argumentul 3: "Aaaaaa, pai dureaza pana se transfera banii la alta banca"
Argumentul 4: "E asa un capat de tara sa iti faci card la banca ASTA? Mai ales ca nu te costa nimic, vine cineva de la banca aici la sediu, cu formularele, le completezi si gata" - cu alte cuvinte "ete nah, te-ai trezit tu mai cu mot acuma" => esti luat la ochi garantat in purul spirit romanesc :))

Or mai fi si alte gaselnite cu care te vor "convinge" sa faci ca ei. Daca partea cu plata salariilor cash o pot intelege ca e complicata cand ai un numar mare de angajati, ceea ce nu pot accepta nici in ruptul capului e scenariul in care angajatorul "se supara si isi ia jucariile" si se muta cu conturile la o alta banca ca "e politica grupului" (asta chiar s-a intamplat, mutat conturile de la BRD la ING) iar in urma acestei miscari angajatii e musai sa aiba si ei conturi la ING...nah ca m-am ferit sa dau exemple concrete si mi-a scapat pana la urma :)
Nu sunt in situatia sa ma mut la alta banca, pe mine ma enerveaza ca altii sunt fortati s-o faca in perioada urmatoare. E vorba de principiu.

In concluzie, in ce conditii ar putea fi posibil sa nu ai alta varianta decat sa accepti sa iti deschizi un cont la banca pe care o agreeaza angajatorul?

Va multumesc!