avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters187835

Activitate ContSters187835

Răspuns la discuția Taxe tigari medicinale
Conform NOTELOR EXPLICATIVE ALE NOMENCLATURII COMBINATE A UNIUNII EUROPENE (2011/C 137/01) produsele au codul tarifar 2402 90 00 ,Altele. Se clasifică la această subpoziție țigările, trabucurile și țigaretele constituite numai din înlocuitori de tutun, cum sunt
țigaretele fabricate printr-un procedeu special din frunzele unei varietăți de lăptuci, care nu conțin tutun și nici nicotină. Taxele vamale sunt cuprinse între 0 si 57,6% şi se aplică "ad valorem" asupra valorii facturate, în functie de ţara de import. Asupra valorii întregite se aplică TVA. Fiind vorba de dispozitive medicale acestea trebuie autorizate şi înregistrate de Ministerul Sănătăţii, înainte de import, documentele de înregistrare fiind necesare în vamă. De asemenea sunt necesare documente specifice de provenienţă din ţara de import pentru a beneficia de regim tarifar preferenţial - vă recomand să vă adresaţi unui comisionar vamal pentru a afla amănunte despre aceste documente. Conform Codului fiscal si Normelor de aplicare - ART. 206^15,(3) : (3) Nu sunt tratate ca tutun prelucrat produsele care nu conţin tutun şi care sunt încadrate în categoria "produse din plante medicinale sau aromatice pentru uz intern", în categoria "medicamente" sau în categoria "dispozitive medicale", potrivit Legii nr. 491/2003 privind plantele medicinale şi aromatice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Legii nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare, Ordinului ministrului sănătăţii nr. 253/2010 privind înregistrarea dispozitivelor medicale.
Răspuns la discuția Proces literar - avocatul lui Ion
Felicitari pentru initiativa si imaginatie! Pentru ideea ta de a te adresa acestui forum te voi sprijini astfel:
1.Care este fapta pentru care este acuzat Ion
2.Care sunt dovezile acuzarii
3.Ce declara martorii acuzarii
4.Care sunt dovezile si martorii apararii si ce declara ei
5.Ce expertize efectuate de parti neutre pot fi folosite in sprijinul clientului tau.
Daca intru mai concret in subiect , s-ar putea ca la un anumit moment dat sa fii acuzat (a) de plagiat :D.
Sper ca ti-am fost de folos si iti urez succes!
Răspuns la discuția Taxe tigari medicinale
In masura in care contin tutun , lucrurile sunt mai complicate. Daca nu, despre ce fel de tigari medicinale ar fi vorba? Cum sunt fabricate, ce contin, ce principiu de functionare au?
Cu drag!. Si alta data.
Valoarea comerciala cu inscrierea pe factura proforma a mentiunii "Value for customs purpose only"-valoare in scopuri vamale. Luati legatura cu un comisionar vamal care va va da precizari in ceea ce priiveste intocmirea documentatiei de export temporar in perioada de garantie care va fi urmat de reimport. In functie de contractul pe care il aveti cu partenerul extern este posibil ca la reimport sa platiti sau nu taxele vamale si TVA pentru bunul reparat sau pentru piesele inlocuite.
Răspuns la discuția Import materie prima Argentina
Codul fiscal-Legea nr.571/2003 si Normele de aplicare, H.G. 44/2004, reactualizate, Codul Vamal.In principal ar fi vorba de facilitati in ceea ce priveste TVA. Nefiind vorba de lohn v-ar avantaja efectuarea operatiunilor de import in Italia deoarece in Romania TVA se achita in momentul importului in cele mai multe din cazuri. Exceptiile in Romania ar fi in cazul importurilor temporare urmate de reexport sau de o livrare intracomunitara (acea perfectionare activa despre care aminteam in mesajul anterior).O zi buna sa aveti!
Răspuns la discuția Taxe vamale achizitie SUA
1. 8541409010, 8541409029, 8541409039, in functie de caracteristici.
2.TVA 24% aplicata inclusiv la taxele de expeditie.
3.Nu.
P.S.Taxele acestea se aplica exclusiv produselor din S.U.A.(produse in S.U.A. si care indeplinesc criteriile de origine ) -aceste criterii de origine se dovedesc pe baza unor documente vamale specifice emise acolo in baza acordurilor SUA-UE sau SUA-RO. Atentie! in masura in care bunurile sunt originare din China acestea sunt supuse unor taxe antidumping de pana la 70% daca nu provin de la anumiti producatori din aceasta tara care sun notificati la Comisia Europeana.
Răspuns la discuția Import materie prima Argentina
Pentru piei brute taxa vamala la importul in Uniunea Europeana este 0.Trebuie indeplinite conditii sanitar veterinare si de protectie a speciilor protejate. Importul in Uniunea Europeana poate fi facut in orice punct de intrare de catre orice societate comerciala inregistrata in uniune sau in afara ei cu respectarea unor conditii. Pentru importul in Italia operatiunea poate fi efectuata de societatea din Romania dupa inregistrarea la autoritatea fiscala din Italia , in conditiile precizate de acestea sau prin reprezentant in baza unui contract de reprezentare care are clauze speciale (de recomandat prin intermediul unei casa de expeditii internationale-exista case de expeditii care se ocupa de toate formalitatile de expediere si import in baza unui astfel de conract de reprezentare). Din descrierea dvs. reiese ca ar fi vorba de o operatiune de perfectionare activa cu mai multi operatori (din cate ati mentionat ar fi vorba de cel putin un operator din Italia si unul din Romania), probabil in cadrul unui contract de lohn. Legislatia vamala si fiscala permite suspendarea platii anumitor taxe pentru astfel de operatiuni pana la momentul obtinerii si vanzarii produsului finit tocmai in scopul incurajarii operatorilor economici in a infiinta cat mai multe locuri de munca. Avand in vedere complexitatea operatiuniii va stau la dispozitie cu precizari suplimentare
Nici un cartus fara documente de provenienta.
Răspuns la discuția Import suplimente alimentare
Intr-adevar, la prima vedere nu este import. Ar fi import in masura in care marfurile comercializate ar sosi din afara Uniunii Europene.Exista posibilitatea ca o societate care nu are sediul in Romania sa efectueze operatiuni de import. In ceea ce priveste modul in care se desfasoara activitatea ar mai fi de facut cateva precizari :sediul social, forma juridica a societatii, unde este inregistrata din punct de vedere fiscal activitatea:in Romania sau in Bulgaria si , in functie de raspunsul la aceste neclaritati, se pot evidentia solutiile.