Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate garleanu

Activitate garleanu

Va rog sa-mi spuneti ce impozit se plateste in anul 2021 pentru venitul realizat din vinzarea unui teren agricol etravilan in suprafata de un ha.Multumesc
Asa s-a si intimplat numai ca,notarul sustine ca legea prevede o despagubire pentru cel care cedeaza dreptul;.Cum este coret legal?
In urma succesiunii .mostenitorii au primit certificatul de mostenitor.Dupa aceasta dezbatere doi dintre mostenitori au hotarit din proprie vointa sa cedeze dreptul lor de mostenire asupra unui teren dar pastrindu-si dreptul de mostenire pe constructii si curte prin partaj succesoral celui de al treilea mostenitor.Va rog sa-mi spuneti ce presupune acest partaj,ce conditii sunt cerute a fi indeplinite de mostenitori( daca se pune problema unei despagubiri intre ei avind in vedee ca aceasta este o vointa proprie nu impusa) Multumesc
Nu,nu a solicitat factura.S-a documentat pe loc asupra cheltuielilor si s-a lamurit.george-neagu a scris:

Vedeti sa nu cumva sa fie o prestare de servicii pe care v-o solicita acel club din strainatate, sa nu va ceara ulterior si factura. Cereti detalii.

Un club sportiv din stainatate solicita in baza unei bune intelegeri de colaborare unei asociatii sportive nonprofit din Romania sprijin pentru organizarea unor meciuri de pregatire.Clubul strain vireaza o suma de bani in contul as.sportive din Romania.Aceasta la rindul ei face cheltuieli de organizare in suma egala cu cea incasata.Doresc sa stiu in ce cont se inregistreaza suma incasata de asociatia din Romania.Multumesc
Răspuns la discuția Sustinator
In planul de conturi al ONG,este contul 7312,-Venituri de la membrii si sustinatori.Tocmai de aceia am intrebat-cine poate fi sustinator si ce documente trebuie intocmite pentru a reglementa clar calitatea de sustinator.Multumesc.

radumititean a scris:

ce intelegeti prin "sustinator"? Juridic nu exista asa ceva, e un concept moral sau faptic.... Un soi de simpatizant saui persoana care sprijina constant asociatia.... Eventual are ONG-ul o categorie de "membru sustinator"? Sau va referiti la galeriile de la jocurile sportive?

Discuție Sustinator
Cine poate fi sustinator al unei asociatii sportive non profit si ce documente trebuie intocmite pentru inscrierea ca sustinator.
Răspuns la discuția Inregistrare sume incasate la ong
Dle.Neagu,asociatia sportiva despre care eu am pus intrebarea,nu dispune de baza materiala proprie.Sportivii se pregatesc in sala a dir.judetene,unde se plateste chirie.Din banii incasati lunar din contributiile benevole ale sportivilor se achita chiria,se procura echipament,mingi se platesc cantonamente,transportul sportivilor la competitiile organizate de federatie,masa sportivilor.Asociatia nu face niciun fel de comert din aceste sume.De ce nu pot fi considerati sportivii legitimati la asociatie membri si sustinatori? Antrenorii nu primesc salariu.


george-neagu a scris:

Nu. Chitanta in care apar numele si date in buletin. Si astea nu au cum sa fie asa de dese in timpul anului.
Atentie! Sa nu cumva sa faceti greseala ca sa "acoperiti" acele sume care provin din venituri din activitati economice (are au un alt sistem de impozitare) ca fiind sume de la membrii si simpatizanti.

Răspuns la discuția Inregistrare sume incasate la ong
Nu,este vorba de sume incasate de la sustinatori.Se pune totusi intrebarea daca trebuie incheiat un contract ceva,pentru sumele lunare incasate de la acestia.Multumesc.


george-neagu a scris:

Se inregistreaza conform chitantei in registrul de casa sau a extrasului de cont daca s-a incasat prin contul bancar al asociatiei, sumele de bani cu are diferiti membrii doresc sa contribuie, si atunci cand doresc, la activitatea asociatiei. Nu e vorba de sume din donatii si sponsorizari de la diversi sau chiar membri care trebuie sa aiba in spate si un contract de sponsorizare.

Va rog sa-mi spuneti ce sume se inregistreaza in contul 7312 la o asociatie sportiva
nonprofit si ce documente stau la baza inregistrarii in contabilitate.Multumesc