buna,am si eu o mica nelamurire.sunt in anul 1 la facultate si saptamana viitoare intru in sesiune.as dorii si eu sa stiu daca imi pot lua concediu pt studiu,cate zile se acorda si daca este platit.Daca totusi se poate acorda dar angajatorul nu vrea sa mi-l acorde ce se poate face???Multumesc
buna,am si eu o mica sau mare nelamurire.de exemplu prietenul meu ieri a cerut sefului sau demisia la zi,avand in vedere k si-a gasit de munca in strainatate si a trebuit sa plece aseara dincolo,dar seful nu vrut sa ii dea o cerere de demisie,pt demisia la zi,conditionandul sa ma ramana,si sa ma faca nustiu cat la suta din targhet doar pt ca seful sa iasa bine ca targhet,prietenul aseara a plecat dincolo.
eu din cate stiu se poate da demisia la zi,fara a fi conditionat de completarea unei parti din targhet si fara a fi conditionat sa ma ramana ca sa i se dea sa completeze o cerere de demisie,daca acesta pleaca in strainatate.stiam k se aplica cu preaviz sau refiuzare incetare contract de munk la cerere in cazul in care si-ar fi gasit de munk tot in romania.
eu din 8noiembrie lucrez la vodafone,la sf lu august sau incep lu sept o sa nasc,p lanaga acest job mai am un contract cu firma mamei mele p care din cate stiu pana luna martie e platit to la stat contractul e din decembrie.are cum sa fie si el trecut in revisal la fel k si contractul d la vodafone?ma ajuta cu cva pt indemnizatie pt crestere copil?
pb e k eu am inceput p 8 noiembrie 2010 munca,deci nu sunt alea 6 luni,atunci s calc la ultimele 3 luni?
si in leg cu idemniz pt crestere copil,la fel am inceput munca p 8 noiembrie 2010, si akum am 7 sapt d sarcina si ar cam trebuie sa nasc p la sf august iceputul lu septembrie....voi beneficia d ea?
buna,eu lucrez in cadrul companiei vodafone.in care am un salariu d baza si comisioane.at cand s calculeaza indemnizatia de risc maternal ,la calcul se ia doar brutul salariului fix realizat in ultimele 6 luni sau se ia in calcul brutul salriului total p luna cu tot cu comision inclus?