avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Activitate dumitru suiu

Activitate dumitru suiu

Răspuns la discuția Recuperare bani
Buna seara, sa inteleg ca nimeni nu s,a confruntat cu o asemenea situatie ?!
Discuție Recuperare bani
Bună ziua .
Am achitat o sumă de bani unui cetățean ,pentru un loc de parcare .care s-a dovedit că nu îi mai aparține.. Acum,a venit un alt cetățean ,cu acord de la primărie pentru deținerea acelui loc de parcare .Banii,i.am dat pe dispoziție de plată.
Îi pot recupera ? Mulțumesc.
Buna ziua .Hotărârile unei ad.generale a unei asociații de proprietari de la Botoșani,au fost anulate de către instanța de judecată,pe motiv că la reconvocare nu au existat tabele nominale cu semnături, motivând viciu de convocare.Nu aceleași lucru se întâmplă la Brăila,unde la apel,Tribunalul coroborează prevederile cu Legea 230/2007,care nu are prevăzute obligatorii ambele modalități !!! După cât timp se poate solicita intervenția Curții de apel fiind vorba la Botoșani de a g.din 2013 ? Mulțumesc.
Tânăr de 27 ani ,are pensia minimă pe economie,pensie de handicap,iar mama primește bani pentru îngrijirea lui ,venituri ce însumează aproximativ 4.000 lei . Tatăl mai este obligat să îi achite pensie alimentară ,părinții nefiind împreunat ?!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc frumos

Adam Grecu a scris:

Stimate domn,
Nu ati raspuns la intrebari - treaba dvs., dar asa sa intelegem si noi situatia si poate mai invatam si noi cate ceva din patania altora...
Cu totii stim ca daca o pricina se afla in situatie de judecata si inca nu este pronuntata sentinta - situatia ramane asa cum a fost inainte de declansarea actiunii in instanta.
Puteti sa apelati la sfaturile unui avocat, dar mai bine ati putea face o notificare scrisa (se poate si pe e-mail) la Serviciul as. prop. din primaria locala. Va vor raspunde, tot in scris.
Succes!

Art 47 al 1 După constituirea asociației de proprietari va avea loc cel puțin o dată pe an, în primul trimestru, o întrunire a adunării generale a asociației de proprietari. Responsabilitatea cu privire la convocarea anuală a cel puțin unei adunări generale a asociației de proprietari aparține președintelui asociației de proprietari și membrilor comitetului executiv. Intrebarea mea nu era neaparat de proceduri ,ci in ce situatie ne aflam (presedintele,comitetul executiv) din punct de vedere juridic,pana la emiterea hotararilor de catre instantele de judecata
Buna seara .Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si va prezint unrmatoarea situatie ,la care v,as ruga cateva clarificari : adunarea generala din 2022 ,a fost contestata de catre un proprietar si datorita unei omisiuni ale noastre,am pierdut cauza ,insa aceasta a durat pana in anul 2024 luna ianuarie,cand a fost finalizata actiunea si s,a emis hotararea .In anul 2023 ,plecand de la premiza ca actiunea nu era finalizata,am organizat -tot in calitate de presedinte -,adunarea generala pentru anul 2023 ,contestata si aceasta de catre acelasi proprietar. Actiunea este pe rol nefilnalizata inca ,Ce doresc eu sa clarific este daca in aceasta perioada figuram pana la finalizarea actiunilor in calitate de presedinte ,pentru a putea deschide actiuni judecatoresti celor rauplatnici si pentru a putea organiza adunarea generala. Multumesc
Buna ziua .Am tot consultat forumul privind denuntul calomnios si as dori sa imi confirm ca am inteles bine ! Dupa solutia procurorului in cazul unui denunt "fapta nu exista " una din solutii ar fi sa ma inderept impotriva reclamantului cu plangere penala pentru inducerea in eroare a organelor judiciare art 268 ncp ,sau o alta ( ori ambele intr-o singura plangere ) pentru denunt calomnios art 259 ncp . Civil ,insa cum ma pot indrepta impotriva reclamantului ( succesiune de reclamatii catra multe autoritati si institutii -cu rezolutii identice : " au fost respectate prevederile legale " ) ,eventual cu solicitare daune .Multumesc,
Răspuns la discuția executor judecatoresc
Multumesc .Avem un jurist insa in aceasta speta nu are competente . Profesionistii pe care i-am consultat eu -avocati- au ajuns la aceeasi concluzie : platile pe care le invocati si dvs ,raportate la suma converg spre concluzia dvs " nu merita " ! Ce fac insa cu suma ? Si mai ales cu aceea pe care o aveam de executat prin hotarare de catre executorul la care aveam dosarul ?
Răspuns la discuția executor judecatoresc
Am vazut actul de adjudecare si acesta cuprinde explicatii privind faptul ca apartamentul este liber de sarcini ,proprietarul adjudecatar avand drepturi si obligatii dup[ link extern ] .
Cui ma adresez ,de unde incep ? Toata lumea ( cadastru,executori....) ma paseaza .