avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt pensionar cu o pensie de 4.198 lei lunar, insa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt pensionar cu o pensie de 4.198 lei lunar, insa ...

Buna ziua . Sunt pensionar cu o pensie de 4,198 lei lunar ,insa ca presedinte al unei asociatii de proprietari,achit conform declaratiei 112 ,cas lunar .De asemenea,in urma unor boli,detin un certificat de handicap .
Noile reglementari privind cas si impozit aplicabile pensiilor de peste 3,000 lei ,au vreo reglementare privind situatiile prezentate,sau se aplica indiferent de ceea ce am aratat mai sus ? .
Mie ,la suma de 4,198 lei ,mi,au fost retinuti 120 lei ,reprezentand probabil cas , Multumesc
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 17:00, 13 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Absolut toate pensiile care depasesc 3000 lei sunt supuse CASS pe valoarea care depaseste aceasta suma , indiferent ce alte situatii exista .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. eu sunt pensionar, cu pensie mai mare de 3000 lei. ... dodorel62 dodorel62 Bună seara. Eu sunt pensionar, cu pensie mai mare de 3000 lei. Dar am și handicap grav pe probleme respiratorii, dat definitiv, având și un aparat pentru ... (vezi toată discuția)
Persoanele cu handicap accentuat sunt scutite de plata cass de ... gogelul gogelul persoanele cu handicap accentuat sunt scutite de plata cass de 10 % pentru pensia la limita de varsta idiferent de cuantumul pensiei ? (vezi toată discuția)
Cass pensionari incadrati in grad de handicap grav Virgil 71 Virgil 71 Buna ziua.Va rog sa precizati daca pensionarii incadrati in grad de handicap grav,accentuat sunt scutiti sau nu de plata contributiei de 10\\% cass?Precizez ca ... (vezi toată discuția)