avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate mARA_Mara

Activitate mARA_Mara

Buna ziua!
Am ales pentru naveta la unitatea scolara, din motive personale, pe distanta A-C (sa spunem) o varianta cu mai multe mijloace de transport in comun:
-2 microbuze (distanta A-B si B-C si retur) -2 zile/ saptamana;
-microbuz (distanta A-B) si tren (distanta B-C)
-microbuz (distanta A-C).
Contabilitatea imi spune nu poate deconta decat daca folosesc microbuzul direct si cu abonament, desi nu am depasit valoarea decontului solicitat este cu mult sub valoarea abonamentului pe care mi-l indica contabilitatea a-l utiliza.De cele mai multe ori nu am depus toate biletele utilizate (cele mai multe sunt pe distanta B-C) si cateva pe ruta intreaga A-C sau A-B + B-C tocmai in ideea de a nu avea o suma mai mare decat a abonamentului.
Serviciul contabilitate imi cere doar abonament si numai pe ruta directa A-B, nu imi explica ce articole de lege foloseste pentru a-mi refuza decontul si nici formula de calcul utilizata atunci cand imi retine din banii de naveta.
Va rog, ajutati-ma cu baza legala care reglementeaza aceste aspecte.In legea HG 569/2015 nu am gasit ca nu pot face naveta cu mai multe mijloace, ca trebuie sa aduc doar abonament .... etc.
Daca contabilitatea nu solicita la inceput de an cereri de decontare a navetei din parte noastra, apoi acuza ca nu s-a trimis in scris dovada vina cui apartine?
Multumesc!
Buna ziua!
Va rog frumos, daca se poate, spuneti-mi care sunt articolele de lege care reglementeaza decontarea taxei de inscriere la cursurile de perfectionare a cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar.
Multumesc!
Răspuns la discuția lege decontare naveta
Va multumesc mult!
Buna ziua!
Va rog frumos,sa imi spuneti:
-care este legea in vigoare care reglementeaza decontarea navetei cadrelor didactice;
-daca este corect sa se deconteze pentru unele persoane abonamentele in procent de 100%, iar pentru cei cu bilete (folosind mai multe mijloace de transport in comun) din decontul biletelor de transport sa se retina bani pe motiv ca legal se deconteaza doar abonamentele.
Multumesc frumos!
Buna ziua!
Va expun urmatoarea situatie;
intr-o scoala sunt 2 titulari (fiecare cu obligatia didactica de 18 ore) pe o disciplina. Pe acea disciplina, in trunchiul comun si curriculum diferentiat sunt 33 de ore (deficit 3 ore), dar exista posibilitatea completarii normei cu optionale (curriculum la decizia scolii). Inspectoratul trimite, in urma unui concurs, un director adjunct ce are aceeasi calificare pe disciplina celor 2 titulari, detasat fiind dintr-o alta scoala -unde este titular si are 8-10 ore in disciplina calificarii.
Va rog sa imi spuneti;
1. este obligatoriu ca sa i se asigure 8 ore in scoala , asa cum sustine, pe motiv ca nu ar accepta altfel inspectoratul, desi obligatia didactica este de 6-8 ore ?
2. este obligatoriu ca titularii sa ii cedeze din orele de specialitate, iar ei sa fie obligati sa ia optionale pana la norma de 18 ore?
3. care este articolul de lege care reglementeaza aceste aspecte?
Mentionez ca respectivul director adjunct are actualmente si 5-6 ore suplimentare si intr-o alta scoala decat cea in care este titular, iar orele pe care este titular sunt predate de un alt suplinitor,
4.daca unul din titulari nu doreste sa aiba optionale, poate fi obligat in vreun mod legal sa faca acest lucru?
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
As dori sa stiu, cum pot solicita, in ce conditii, stabilirea programului de munca doar la 8 ore ziua (fara ture de noapte).
Multumesc !
Bugetar- educatie.
Am nevoie de un concediu de 3 ani consecutivi, fara sa pierd titulatura pe post, pentru un doctorat. Cum pot sa obtin acest lucru?Am 19 ani vechime, nu am beneficiat de concediu fara plata si nici concediu pentru studii pana acum.
Multumesc pentryu rapuns.
Buna ziua!
As dori sa stiu daca exista legislatie privind obligativitatea utilizarii FTP de catre conducerea in comunicarea cu subalternii. Care sunt legile ce prevad acest lucru, daca ele exista?
Multumesc anticipat!
Buna seara!
Un master in alt domeniu decat cel al licentei permite schimbarea locului de munca? Adica, masterul in alt domeniu inseamna o calificare noua, diferita de cea obtinuta prin licenta?
Multumesc frumos!