avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... DECONTARE NAVETA
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

DECONTARE NAVETA

Buna ziua!
Am ales pentru naveta la unitatea scolara, din motive personale, pe distanta A-C (sa spunem) o varianta cu mai multe mijloace de transport in comun:
-2 microbuze (distanta A-B si B-C si retur) -2 zile/ saptamana;
-microbuz (distanta A-B) si tren (distanta B-C)
-microbuz (distanta A-C).
Contabilitatea imi spune nu poate deconta decat daca folosesc microbuzul direct si cu abonament, desi nu am depasit valoarea decontului solicitat este cu mult sub valoarea abonamentului pe care mi-l indica contabilitatea a-l utiliza.De cele mai multe ori nu am depus toate biletele utilizate (cele mai multe sunt pe distanta B-C) si cateva pe ruta intreaga A-C sau A-B + B-C tocmai in ideea de a nu avea o suma mai mare decat a abonamentului.
Serviciul contabilitate imi cere doar abonament si numai pe ruta directa A-B, nu imi explica ce articole de lege foloseste pentru a-mi refuza decontul si nici formula de calcul utilizata atunci cand imi retine din banii de naveta.
Va rog, ajutati-ma cu baza legala care reglementeaza aceste aspecte.In legea HG 569/2015 nu am gasit ca nu pot face naveta cu mai multe mijloace, ca trebuie sa aduc doar abonament .... etc.
Daca contabilitatea nu solicita la inceput de an cereri de decontare a navetei din parte noastra, apoi acuza ca nu s-a trimis in scris dovada vina cui apartine?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Pentru profesorii care se deplaseaza cu autoturismul personal ... ileana dita ileana dita Pentru profesorii care se deplaseaza cu autoturismul personal un abonament de transport pe ruta scoala- localitate de domiciliu achizitionat la inceputul ... (vezi toată discuția)
Decontarea navetei profesorilor ioana35 ioana35 Buna ziua! as dori sa va prezint o mica problema si dilema cu care ma confrunt. Sunt cadru didactic; fac naveta, cam 50 kilometri pana la scoala, cu masina ... (vezi toată discuția)
Decont naveta cadre didactice anatelea anatelea Buna ziua, Intrebarea mea se refera la urmatoarea situatie: fac naveta la 50 km distanta, de 4 ori pe saptamana, spre scoala unde lucrez. Am facut naveta pana ... (vezi toată discuția)