avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate scse

Activitate scse

Discuție taxa de poluare
Se mai poate cere inapoi taxa de poluare penru o masina recent adusa in tara si de obicei cat dureaza procesul? Va multumesc anticipat.
Discuție paternitate
Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu inca un sfat, pe ce baza se anuleaza paternitatea unei tata trecut in certificatul de nastere al copilului. Este in decurs un proces pe care l-a inaintat mama, in momentul actual instanta obliga sa faca testul adn si trebuie sa plateasca el. Intrebarea mea este ce se intampla daca refuza sa faca testul, ce se intampla daca nu are bani sa plateasca o suma asa de mare, o sa-l ia copilul? Si de ce trebuie sa plateasca el? Nu ar fi logic ca daca mama sustine ca nu este el tatal biologic ci stie ea cine este, atunci sa dovedeasca acest lucru si sa faca ea impreuna cu acel barbat testul de adn. De ce instanta il obliga cine este trecut in certificat de nastere ca tata sa dovedeasca acest lucru.
Discuție test adn
Va rog parerea dvs, in cazul unui copil de 6 ani nascut din concubinaj, tatal trecut in certificatul de nastere fiind persoana cu care traia in aceea perioada mama. Acum dupa 6 ani, ei nu mai fiind impreuna, mama copilului l-a dat in judecata pe tatal care tine legatura cu copilul permanent, pentru motivul ca in vremea respectiva ea a avut relatii si cu alti barbati, nefiind sigura cine este tatal defapt. Acum instanta a trimis pe toti trei (mama, tata si copil) la test de adn pe costul tatalui. Intrebarea este daca tatal nu se duce sa faca proba de adn instanta il poate obliga si ce amenda se da pentru negare?
Discuție paternitate
Va rog sfatul in cazul unui copil rezultat din concubinaj, mama dupa sase ani solicita in instanta anularea paternitatii. In anul 2009 a dat in judecata pe el pentru pensia alimentara. Tatal tine legatura cu copilul (3 zile pe saptamana copilul este cu el), plateste pensia alimentara, el considera ca este parintele copilului.Ei sunt despartiti de 2 ani. Ce trebuie sa faca tatal? Va multumesc.