avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate logofatu

Activitate logofatu

Multumesc pt raspuns, dar "Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia". Transferul dalariatului in noul cod al muncii nu mai exista. Exista doar "transferul unitatilor.". Nu asta ma intereseaza.
Intrebarea era daca a aparut o hotarare prin care in spitale nu se mai poate cere schimbarea locului de munca decat prin delegare (adica pe 60 zile) si nu definitiv. (Cum se putea pana acum)
Buna ziua, stie cineva de un ordin al ministerului sanatatii prin care se interzic transferurile de pe o sectie pe alta intr-un spital si se accepta doar delegarea pe termen de 60 zile ? (Este vorba de asistent medical )
Răspuns la discuția registru de consultatii medicale
Este undeva specificat acest lucru ?
Multumesc pentru raspuns.
Daca la un cabinet medical sunt angajati 2 medici, registrul de consultatii medicale va fi cate unul pentru fiecare medic sau va fi un singur registru de consultatii al cabinetului in care pot inregistra ambii medici ?
Discuție ACT NOTARIAL
Buna ziua,
Pe actul de cumparare al apartamentului suntem trecuti eu si sotul meu. Se poate face un act prin notar in care sa se specifice ca in cazul decesului meu, acea parte de 1/2 din apartament sa-i revina fiului meu de 20 ani ? (as dori sa nu mosteneasca doar % din partea mea , ci toata partea de 1/2 din apartament ).
Multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca intre gradatia 4 si gradatia 5 pe aceeasi functie este o diferenta de 2,5%?
As dori, daca se poate, imi puteti spune cum mi s-ar calcula salariul de incadrare daca eu as fi angajata acum? Pentru ca nu inteleg cum se ajunge la calcularea salariului de baza daca nu se aplica coeficientii de ierarhizare prevazuti in Legea 284/2010.
Buna ziua,
Cum se calculeaza sporul la vechimea in munca la peste 20 ani ?
" (2) Clasele de salarizare şi coeficienţii prevăzuţi in anexe pentru funcţiile de execuţie corespund nivelului minim al fiecărei funcţii, la care se adaugă 5 gradaţii corespunzătoare tranşelor de vechime in muncă.
(3) Tranşele de vechime in muncă, in funcţie de care se acordă cele 5 gradaţii potrivit alin. (2), respectiv clasele de salarizare, sunt următoarele:
- gradaţia 1 - de la 3 la 5 ani - 3 clase succesive de salarizare suplimentare faţă de nivelul minim al fiecărei funcţii;
- gradaţia 2 - de la 5 la 10 ani - două clase succesive de salarizare suplimentare faţă de cele deţinute pentru gradaţia 1;
- gradaţia 3 - de la 10 la 15 ani - două clase succesive de salarizare suplimentare faţă de cele deţinute pentru gradaţia 2;
- gradaţia 4 - de la 15 la 20 de ani - o clasă succesivă de salarizare suplimentară faţă de cele deţinute pentru gradaţia 3;
- gradaţia 5 - peste 20 de ani - o clasă succesivă de salarizare suplimentară faţă de cele deţinute pentru gradaţia 4. "
Mai exact cum se aplica procentul de vechime in munca la salariul de baza la un asistent medical studii superioare, gradatia 5? (stiu ca este introdus in salariu de baza dar nu stiu cum s-a ajuns la acel salariu de baza: dupa cate am vazut in lege se spune ca un asist. med. studii sup. gr 5 ar trebui sa aiba coeficientul de salarizare 3,04 sau 3,44 daca este si cu principal , iar valoarea de referinta este 600 .Rezulta : 3,04x600= 1824 lei la care se aplica ?? % vechime in munca? )
Buna ziua, sunt asistent medical gradatia 5 studii superioare fara principal si as dori sa stiu cum se calculeaza sporul de vechime care se adauga la salariul de baza. (coeficientul de ierarhizare, am vazut in lege, este 3,04 la asistent medical studii superioare fara principal si 3.44 la asistent medical studii superioare cu principal, care se inmulteste cu 600).
Buna seara,
Daca sotul meu trebuie sa faca succesiunea dupa tatal lui (mama decedand in anul 2000 ) decedat sapatamana trecuta, cum ar fi mai bine sa o faca: printr-un notar sau in instanta ? (sunt doi frati care se inteleg, dar am citit pe internet ca in instanta ar fi mai ieftin decat la notar prntru ca se pot returna anumite taxe de timbru etc.). In instanta este necesar angajarea unui avocat ?
Răspuns la discuția Polita RCA

Gabrielle Monique a scris:

Polita se incheie numai pe numele proprietarului masinii sau pe cel al utilizatorului acesteia.


Pe numele proprietarului sau pe cel al utilizatorului ??? Este o mare diferenta de pret al asigurarii atunci cand proprietarul are spre exemplu 46 ani iar utilizatorul 19 ani.