avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Activitate biancaroman

Activitate biancaroman

ma intereseaza o rezolvare prin insolventa, dar inainte sa ma decid, si sa contactez un expert, as vrea sa stiu cateva lucruri, daca cineva e amabil sa imi raspunda.

1. care este metoda care ma afecteaza cel mai putin, ca si persoana fizica?
2. care este metoda care ma afecteaza cel mai putin pe plan financiar (adica sa scap de datorii/amenzi pe cat posibil)?

in privinta firmei sunt gata sa predau tot, si sa inchid firma in totalitate, chiar si daca pierd bunurile firmei. ceea ce este important ca eu, ca si persoana fizica sa nu fiu afectata daca este o posibilitate. este SRL, dar nu stiu care sunt consecintele pentru mine.

in privinta mesajelor private, va multumesc pentru raspunsuri/oferte, si in clipa in care stiu ceva oricat de vag, in privinta rezolvarii, o sa va contactez sa vorbim mai in detalii.
multumesc mult pentru raspunsuri!
in cazul unui lichidator, ar fi problema foarte mare daca nu am la zi contabilitatea?
intr-un fel e vina mea, dar nu sunt la zi pentru ca nu am avut destul profit sa platesc contabilii.
amenzile ANAF cam la ce cifra ar ajunge?
varianta cea mai buna ar fi pentru mine inchiderea totala a firmei, fie prin lichidator, fie prin dizolvare, sau declarare faliment.
cel mai important ar fi sa am costuri cat mai mici pentru terminarea firmei, pentru ca nu o sa raman in tara oricum, si am resurse financiare limitate, care in mare parte vor merge spre stabilirea in strainatate.
daca cu un lichidator ar merge mai usor, sunt dispusa. care sunt onorariile lichidatorilor in general?
multumesc anticipat pentru orice raspuns!
numai bine!
buna ziua!

am facut o firma in noiembrie 2009, dar fiind ca nu am destui clienti si ma mut din tara as vrea sa o termin cumva.
situatia este urmatoarea: sunt administrator si unic asociat, singura angajata in firma. pentru contabilitate am solicitat o firma de contabili, pe care de 2010 iunie nu le-am putut plati, si dupa septembrie ei au incetat sa mai faca contabilitate la firma, si din lipsa de bani nu am putut angaja alt contabil. catre stat am ca datorie ultimul impozit forfetar, fara alte impozite. totodata, nu am depus declaratiile privind obligatiie catre stat privind salariile (sunt in concediu fara plata, deci nu am obligatii financiare din cate stiu).
as vrea sa termin firma cumva, dar nu stiu care cale sa aleg. sa declar faliment? sau dizolvare? cred ca impozitul catre stat trebuie sa o plates, si pot, pentru ca e de 600 ron. ce alte obligatii mai am daca aleg o varianta de terminare a firmei?
imi e frica cel mai mult pt ca s-a incetat contabilitatea inca din septembrie, si eu nu am terminat atunci pentriu ca am sperat ca o sa pot sa fac ceva profit.

astept cateva sfaturi, si multumesc pentru orice informatie. o sa ma duc eventual la un avocat, dar as vrea sa stiu cum sa procedez, si care sunt riscurile.