avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate sadrian

Activitate sadrian

Aveti dreptate. Multumesc.
Buna ziua. A fost eliminata notiunea de accident de traseu? Era propusa, parca, de prin 2020. Nu am regasit modificarea in HG 223/2022. Multumesc.
Daca este prieten cu politia, apelati la un avocat. Poate avocatul nu este prieten cu organu' .
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alt sfat, dintre multe altele similare - Nu va faceti mari sperante, dar pistonati, pistonati, poate pistonand, "organele" isi fac treaba. Pistonati-i (cu scuzele de rigoare ca ii pistonati), POATE rezolvati ceva. Nu conteaza pentru nimeni ca veti cheltui bani si nervi cu avocatul. Observ o tendinta generala a forumistilor de a explica intrebatorilor ca nu au ce face, trebuie avocat, trebuie sa pistoneze etc.
Poate ca dl "cadru MAI tânăr pensionar" are mult timp liber si ii vin diverse idei belicoase. Ar fi bine daca legea ar prevedea masuri prin care unii sa-si consume energia in exces. Sunt atat de multe gunoaie / plastice pe care nu le strange nimeni...
Deh, Romania... plina de domni si de doamne...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate dna Grateful23 nu mai vrea sa inchirieze dupa ce pleaca actualul chirias. De unde a dedus Agentia ca este liber pentru inchiriat ? Nu au nici baza contractuala pentru astfel de actiuni si nici nu au consultat proprietara. Ordinea logica era sa o consulte pe proprietara si apoi, daca era cazul, sa publice anuntul. Daca eu as publica un anunt, in numele dvs., ca vindeti pui de gaina, presupun ca nu va aduc niciun prejudiciu, si "nu aveti ce sa obtineti pt cazul descris..." Mi se pare interesant si ingrijorator modul in care apreciati situatia.
Pai, eu zic ca se ingradeste: "După, m a sunat și m a forțat să las cheia, mi a șters contul de pe care lucram si mi a spus că de mâine sa nu mai vin deloc la muncă." Pe de alta parte nu este o surpriza ca ITM-ul nu poate face nimic. Toate organele de control ale statului ii sanctioneaza pe cei care nu se pot apara, pe cei mai bine situati ii lasa sa faca ce vor.
Aveti dreptul la salariu pentru perioada de preaviz de 20 de zile. Daca nu vor plati aceasta perioada si in baza faptului ca ati primit o instiintare care va ingradeste dreptul la munca, puteti sesiza ITM-ul. Cu aceasta ocazie puteti declara, in scris, si celelalte nereguli, problema angajatorului ar putea deveni mai consistenta...
Bunul simt si spiritul practic ar trebui sa primeze, pana la lege. Legea, oricum, in general nu se respecta. Trebuie aplicata si in spiritul ei, nu numai in litera. Sa nu uitam ca in diverse tari pe care le admiram, conduita cetatenilor s-a format in timp, cu precadere din cauza amenzilor aplicate generos. Legile nu sunt neaparat proaste, problema e ca nu se aplica si lipseste logica in interpretarea textelor.
Si daca tot am pomenit de logica - ce relevanta are faptul ca rotile sunt pe carosabil sau pe trotuar, atat timp cat masina, prin gabarit, stanjeneste sau blocheaza trotuarul. Aplicarea tampita a unui text din Codul Rutier nu va rezolva situatia, ci bunul simt (care lipseste in mod alarmant la o sumedenie dintre semenii nostri).
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrebati-l pe vecin de ce v-a fotografiat / filmat fara acordul dumneavoastra. Explicatii ca in conformitate cu Codul Penal, Art.226, si neincadrandu-se la (4) a), b), c), d) nu avea dreptul sa va fotografieze / filmeze. Poate este unul dintre "justitiarii" care au vazut prea multe filme proaste, gen politiste sau despre procese americane.
Daca miscati masina, fie si un metru, era infractiune. Foarte bine ca nu ati mutat-o din loc. Nu aveti ce pati si intelegeti (pentru viitor), ca, in general, oamenii, altii decat Mama sau Tata, nu prea iti vor binele.
Lucrarile despre care povestiti s-au facut cu banii institutiei.
Banii dati de catre angajati au ajuns in buzunarele celor care au organizat cheta.
Nu este evident ?