avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Activitate NicoMiha

Activitate NicoMiha

Buna ziua, as avea nevoie de un sfat, sunt căsătorit de aproximativ 16 ani, si avem impreuna 3 copii minori de 12, 10 si 3 ani, am locuit in casa părinților lui, iar în toata aceasta perioada am investit bani in acea casa, am renovat-o am schimbat acoperiș, am construit pe lângă dar nu am nimic dovezi.. nu stiu daca mai găsesc ceva facturi, eu am fost angajată tot timpul, in urma cu aproximativ 4 luni ne-am certat destul de tare cu soțul si cu părinții lui și am hotarat sa plec din acea casa, acum am hotarat sa divortam si as dorii sa stiu daca sunt sanse sa mai pot recupera ceva din acei bani, pe numele soțului sunt doar două mașini si aproximativ 3 ha de teren agricol sunt pe numele la amândoi! Copii sunt cu mine. as dori si un nr De telefon daca se poate! Mulțumesc
Da am fost încadrată la art. 108 1 lit a pct 1, lit a pct 3 și art 100 pct 3 lit f. Total greșit. Am încălcat doar art 108, 1lit a 1
Buna ziua.
Când mă întorceam de la servici la ieșire din localitate am fost oprită ca circulam cu 69 km/h. Nici un fel de problema. Am dat actele și după 5 min am mers să întreb cât mai durează că aveam copii singuri acasă. In acel moment dl polițai mi-a transmis că tocmai am rămas fără permis că nu am voie sa merg la ei la mașină ( nu știam că nu am voie) mi-am cerut scuze și am mers la mașină să aștept. Între timp mi-a sunat telefonul de servici, am răspuns și în același timp dl polițai a venit la mașină, a observat că vorbesc la telefon și a sa întors înjurând și folosind cuvinte obscene că nu așteaptă să vorbesc eu la telefon ( specific și pot dovedi nu am stat mai mult de 5 sec la tel) Dl nici nu a vrut să discute, a urcat în mașină și a plecat fără să îmi zică unde și ce să fac. Am rămas fără acte in mijlocul drumului. Ulterior am dat telefoane și am aflat că trebuie să merg seara la 10 la secție. Pt aceste fapte am fost sancționată cu 3 art. 580 lei amenda și permis de conducere suspendat pe 30 zile. La amendă sunt încadrata și la art că nu am avut centura, cea ce nu aste adevărat. In fata lor am luat centura. Consider că este un abuz. Mă poate ajuta cineva cu un sfat?și ce să fac? Mulțumesc frumos
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Pe drumul dintre Lugoj și Timișoara este turnat un strat subțire de pietris, nu știu dacă este normal așa ceva? În urma cu o luna au început lucrările la acest drum . Indiferent de cat de încet ai merge m-am ales cu doua pietre in parbriz și sa făcut praf (clar trebuie schimbat pe bani mei), problema e că nu sunt singura, sunt zeci de mașini zilnic care se aleg cu parbrizul spart pe acest drum. Ieri a sărit și soțului meu o piatra,. Acum avem amândouă mașinile cu parbrizul spart . Același lucru la patit și fratele meu. Oare este normal așa ceva? Nu poate fi tras nimeni la răspundere? Cred că acea firma care toarnă asfalt din pietriș își bate joc de noi. Am și poze cu acel drum. Pot face vreo plângere? Și unde dacă de poate. Mulțumesc frumos.
am avut acordul scris de la padurar de la ocolul silvic exact cu cat am taiat , nimic mai mult, nu ma apucam sa tai dak nu primeam un bon pe care lam platit si sa imi fac actele necesare.
eu nu ma bucur ca am scapat asa pentru ca pana miam facut lemnu acela am chinuit, l-am tras personal cu cai prin zapada, l-am prelucrat personal, am primit acordul padurarului si cu toate actele necesare. nu inteleg unde am gresit? atata timp cat am primit acordul ce treaba mai aveam eu cu politia dak toate actele erau in regula, precizez in regula. nu au avut ce sa comenteze de acte....doar pentru o greseala facuta de padurarsi pot spune o simpla greseala trebuie sa platesc eu.... ce lege lai e si asta, dak nu primeam lemnul respectiv marcat si cu tot ce imi trebe nu ma apucam de nebun sa il tai si sa mai si imi rupi picioarele si multe altele prin paduri.
VA ROG MULT SA IMI RASPUNDA CINEVA DAK ASI PUTEA SA FAC CEVA SA IL MAI RECUPEREZ...
vreu sa povestesc tot ca sa se inteleaga. am o locuinta in localitatea Lunca Cernii Jud Hundedoara, este zona deluroasa si cu multa padure, acum locuiesc in jud Timis unde avem lipsa de paduri si lemnul este scump, am inceput sa construesc o casa iar pentru acoperis imi trebuie lemn. am hotarat sa merg in judetul Hd si sa imi fac singur lemnu necesar, am primit aprobare de la padurar, am facut acte exact pe cat aveam nevoie si am plecat cu un sofer dupa material, padurarul mia dat Bon de transport si tot ce trebuie, doar ca pe bonul de transport a trecut din greseala 3 dimensiuni incorecte, in localiatea Toplita am fost opriti de politie. in masina am mai pus 10 scanduri pe care nu aveam acte erau primite de la soacra mea. am dat toate actele , au verificat marfa, au observat ca avem si acele 10 scanduri fara acte ni sa cerut sa le dam jos.ne-am conformat regulilor, intre timp au sunat si seful ocolului silvic Hd sa vina sa masoare lemnul, la fata locu sa constatat ca noi pe bon aveam trecut 5 metri cubi de lemn iar ei au masurat 5,30 metri cubi, pentru cele 3 dimensiuni trecute gresit a iesit putin mai mult (foarte putin), ni sa cerut sa dam tot materialul jos ca ni-l confisca, nu am inteles dece ? eram cu toate actele in regula doar ca aveam cu cateva sutim mai mult. l-am propus sa il platesc ce am in plus sau sa renunt la el, insa nu au vrut politai, au fost pusi sa ne faca rau si nu sau lasat, pe deasupra la sofer ia dat 40 milioane amenta sa plateasca in 48 ore la jumate pentru ca nu a verificat materialu si nu a stiut ca are mai mult, acest om de unde sa stie dak nici macar eu nu am stiut, sa intamplat din greseala sa treaca atat. nu aveam nimic de pierdut dak era trecut corect.am platit amenda, lemnu mi sa luat, acum ce sa fac munca mea si bani care iam cheltuit sa scot lemnu din padure cine mi da??? pe cine sa dau in judecata?????????????????/ VA ROG MULT SA IMI RASPUNDETI.
Discuție LOCUINTA ANL
Doresc sa achizitionez o locuinta ANL si sotul meu are o masina asi vrea sa stiu care sunt conditiile care trebuie indeplinite si in ce perioada se depun dosarele, asi dori mai multe detalii dak se poate va rog mult eu sunt de la sat din Com Belint Jud Timis si asi vrea Lugoj o locuinta, momentan locuim in casa socrilor si avem si o fetita mica de 6 luni, sunt in prenatal, ambi avem contract de munca pe perioada nedeterminata. va rog ajutatima. Va multumesc mult.