avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi-a fost confiscat materialu si am primit amenda pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi-a fost confiscat materialu si am primit amenda pe nedrept, consider eu.

VA ROG MULT SA IMI RASPUNDA CINEVA DAK ASI PUTEA SA FAC CEVA SA IL MAI RECUPEREZ...
vreu sa povestesc tot ca sa se inteleaga. am o locuinta in localitatea Lunca Cernii Jud Hundedoara, este zona deluroasa si cu multa padure, acum locuiesc in jud Timis unde avem lipsa de paduri si lemnul este scump, am inceput sa construesc o casa iar pentru acoperis imi trebuie lemn. am hotarat sa merg in judetul Hd si sa imi fac singur lemnu necesar, am primit aprobare de la padurar, am facut acte exact pe cat aveam nevoie si am plecat cu un sofer dupa material, padurarul mia dat Bon de transport si tot ce trebuie, doar ca pe bonul de transport a trecut din greseala 3 dimensiuni incorecte, in localiatea Toplita am fost opriti de politie. in masina am mai pus 10 scanduri pe care nu aveam acte erau primite de la soacra mea. am dat toate actele , au verificat marfa, au observat ca avem si acele 10 scanduri fara acte ni sa cerut sa le dam jos.ne-am conformat regulilor, intre timp au sunat si seful ocolului silvic Hd sa vina sa masoare lemnul, la fata locu sa constatat ca noi pe bon aveam trecut 5 metri cubi de lemn iar ei au masurat 5,30 metri cubi, pentru cele 3 dimensiuni trecute gresit a iesit putin mai mult (foarte putin), ni sa cerut sa dam tot materialul jos ca ni-l confisca, nu am inteles dece ? eram cu toate actele in regula doar ca aveam cu cateva sutim mai mult. l-am propus sa il platesc ce am in plus sau sa renunt la el, insa nu au vrut politai, au fost pusi sa ne faca rau si nu sau lasat, pe deasupra la sofer ia dat 40 milioane amenta sa plateasca in 48 ore la jumate pentru ca nu a verificat materialu si nu a stiut ca are mai mult, acest om de unde sa stie dak nici macar eu nu am stiut, sa intamplat din greseala sa treaca atat. nu aveam nimic de pierdut dak era trecut corect.am platit amenda, lemnu mi sa luat, acum ce sa fac munca mea si bani care iam cheltuit sa scot lemnu din padure cine mi da??? pe cine sa dau in judecata?????????????????/ VA ROG MULT SA IMI RASPUNDETI.
Cel mai recent răspuns: NicoMiha , utilizator 19:14, 29 Iunie 2011
Se poate spune ca ati avut noroc, ca ati scapat ieftin.Se strange din ce in ce mai mult cureaua in privinta amenzilor privitoare la CODUL SILVIC.
Bine ca nu v-a bagat in penal, sa va dea amenda penala sau sa va dea cateva luni.S-au inasprit f.tare amenzile pt. incalcare Codul Silvic si in plus si respectivii si-au aratat tot zelul.Alta data, fiti mai atent.
eu nu ma bucur ca am scapat asa pentru ca pana miam facut lemnu acela am chinuit, l-am tras personal cu cai prin zapada, l-am prelucrat personal, am primit acordul padurarului si cu toate actele necesare. nu inteleg unde am gresit? atata timp cat am primit acordul ce treaba mai aveam eu cu politia dak toate actele erau in regula, precizez in regula. nu au avut ce sa comenteze de acte....doar pentru o greseala facuta de padurarsi pot spune o simpla greseala trebuie sa platesc eu.... ce lege lai e si asta, dak nu primeam lemnul respectiv marcat si cu tot ce imi trebe nu ma apucam de nebun sa il tai si sa mai si imi rupi picioarele si multe altele prin paduri.
Imi pare nespus de rau pentru ce vi s-a intamplat , va cred ca ati muncit pt. acel lemn insa am o intrebare-padurarul v-a dat acordul , scris si ati avut acordul de masa lemnoasa de la Ocolul silvic?
Daca da, trebuia sa face o contestatie a procesului verbal de contraventie si macar vi se reducea amenda sau ...
Legea 171/2010 prevede:art.8:
b) sustragerea ori insusirea fara drept a materialului lemnos, a puietilor ori lastarilor din fondul forestier national, daca valoarea prejudiciului stabilita conform legii este de pana la de 5 ori pretul mediu al unui metru cub de masa lemnoasa pe picior, la data constatarii faptei.
(2) Faptele prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei daca valoarea prejudiciului stabilita conform legii este de pana la pretul mediu al unui metru cub de masa lemnoasa pe picior, la data constatarii faptei;
b) cu amenda de la 800 lei la 2.000 lei daca valoarea prejudiciului stabilita conform legii este de la 1 pana la de 3 ori pretul mediu al unui metru cub de masa lemnoasa pe picior, la data constatarii faptei;
am avut acordul scris de la padurar de la ocolul silvic exact cu cat am taiat , nimic mai mult, nu ma apucam sa tai dak nu primeam un bon pe care lam platit si sa imi fac actele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autosesizare filipf16 filipf16 poate politia s-a s-e autosesizeze in a controla modul in care se face exploatarea masei lemnoase pe o propietate privata (padure privata) rog referinte legale ... (vezi toată discuția)
Despagubiri civile Constiuli Constiuli Buna ziua ! Am o nelamurire in ceea ce priveste executarea silita a despagubirilor civile . Cine urmareste in vederea executarii civile despagubirile civile ? ... (vezi toată discuția)
Neglijenta in serviciu-legislatie succesiva in timp pt calculul prejudiciului marian14 marian14 buna, Problema mea e putin mai controversata, am fost angajat la primarie ca muncitor calificat cu gestiune si atributii de paznic de pasuni.Gestiunea ... (vezi toată discuția)