avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Activitate vio c

Activitate vio c

Pentru o societate in insolventa se vand bunuri imobile la licitație publica.
Potențialul cumpărător ce dorește sa participe la licitație este ruda prin alianță respectiv socru al unui funcționar public care reprezinta instituția bugetară in calitate de creditor in cadrul procedurii.
Poate fi incident in cauza ART 1654 lit c?
Sau exista alte interdicții? Poate fi atacată licitația pentru motivul rudeniei?
o persoana are dubla cetatenie (inclusiv cea romana) si este stabilita in America, unde are si calitatea de asigurat. in anul 2013 a realizat venituri din agricultura in Romania. ca urmare a acestui fapt persoana in cauza are obligatia platii contributiei de sanatate in Romania? in masura posibilitatii va rog sa imi indicati temeiul legal.
multumesc!
Răspuns la discuția creanta neacceptata la insolventa
nu inteleg care e considerentul pentru care se sterge creanta. L 85 nu stipuleaza nimic in acest sens. singura sanctiune despre care se face vorbire este decaderea de la masa credala. as avea nevoie de mai multe informatii in acest sens. multumesc frumos
la o societate comerciala se deschide procedura. se depune declaratie de creanta cu o intarziere de 2 zile. adm jud include in tabel creanta, care e aproapre 1 miliard iar adm de drept al debitoarei face contestatie si pierde. dosarul acum e plecat in recurs, cu sanse de castig dupa parerea mea. daca se va admite recursul si creanta este exclusa din tabel, dupa inchiderea procedurii, caci vrea reorganizare, se va putea cere din nou deschiderea unei noi proceduri? caci dupa cum spuneam creanta depaseste cu mult pragul prevazut de lege.
multumesc frumos!
chiar nu mai are nimeni un punct de vedere care sa ma ajute putin? :(
va multumesc pentru raspunsuri. sincer pe mine ma intereseaza problema din punctul de vere al creditorului care are de recuperat niste banuti, mai precis creditor bugetar. vreau sa pun in executare sentinta in baza dispozitiilor C pr f prin derogare de are 142 din L 85. sunt de acord k mostenitorii nu ar avea nici o vina pt afacerile paguboase ale defunctului, dar intredevar mostenirea fiind acceptata pur si simplu se preia si pasivul. mai mult decat atat, C pr fiscala arata k debitori sunt pers fata de care s=a stabilt raspunderea, dar si mostenitorii.
parerea mea este k o astfel de sent poate fi pusa in executare fata de mostenitori, dar mai astept si alte pareri pro sau contra:D
multumesc
intr-un SRL au fost doi asociati. impotriva acestora se pronunta o sent de atragere a raspunderii mateiale solidare pt intreg pasivul din tabelul definitv. sentinta este definitiva si irevocabila. intre timp unul dintre asociati decedeaza.
este posibil sa raspunda mostenitorii persoanei decedate pentru sentinta de mai sus? mostenirea a fost acceptata pur si simplu. este sotia supravietuitoare si 2 copii.
exista o sentinta de raspundere in solidar, pronuntata in baza art 138, definitiva si irevocabila, conform careia cei 2 fosti administratori au de plata o anumita suma. intre timp unul dintre ei decedeaza, dupa pronunarea deciziei in recurs.
sentinta de raspundere va fi pusa in executare doar fata de fostul administrator ramas in viata sau caracterul solidar se extinde si fata de mostenitorii admin decedat?
evident ma gandesc ca totul depinde de modul de acceptare al mostenirii, caci in fond si pasivul se mosteneste.
multumesc
exista in legislatie reglementat conceptul de gratiere a creantelor fiscale? as putea formula o astfel de cerere pentru datorii la stat?
la solicitarea lichidatorului judiciar judecatorul sindic a autorizat executarea silita a asociatilor societatii in nume colectiv. nici unul dintre creditori nu a avansat sumele necesate exec silite.
s-a formulat raport final. si obiectiuni din partea creditorului bugetar care este si majoritar solicitanduse continuarea procedurii pentru formularea cererii de raspundere, intrucat dispozitiile legale invocate, respectiv art. 138 si parca are 126 (cel cu autorizarea) din legea nr. 85 nu se exclud. s-a aratat totodata faptul ca inchiderea procedurii nu mai asigura indestularea creditorilor, mai ales a celui bugetar, intrucat acesta pune inxecutare doar sentintele de raspundere conform CPF prin derogare de la legea insolventei.
intrebarea este nu se poate atrage raspunderea pentru asociatii SNC conform art. 138? textul de lege nu prevede nici o limitare, chiar daca fata de acestia s-a autorizat la un moment dat exec silita conform art. 126(parca).
multumesc